Wie kan een kot huren?

Wie kan een kot huren?

Je moet je hoofdverblijfplaats bij je ouders houden. Anders kan je deze regels voor de huur van een kot niet inroepen. Naast deze specifieke regels voor studentenhuur, zijn er in de Vlaamse Wooncode een aantal elementaire vereisten inzake gezondheid, veiligheid en kwaliteit opgenomen waaraan je kot moet voldoen.

Waar op letten bij huren studentenkamer?

Waar moet ik op letten als ik een kamer ga huren?

  • Kijk het huurcontract na. In het huurcontract staan afspraken die je met de verhuurder hebt gemaakt.
  • Controleer de prijs van je huur. Je moet de huur op tijd betalen.
  • Controleer of de kamer in goede staat is.
  • Geef je nieuwe adres door.

Hoe groot mag een kot zijn?

De minimale oppervlakte van een studentenkamer is 12 m². De oppervlakte wordt verhoogd met 6 m² per bijkomende inwoner. Per begonnen groep van 6 bewoners moet er minimaal één werkende wc zijn. Elke studentenkamer en studio dient over een lavabo met stromend warm en koud water, afvoer en reukafsnijder te beschikken.

Hoe groot moet een kot zijn?

De belangrijkste comfortnormen waaraan studentenkamers/-studio’s moeten voldoen zijn de volgende. De minimale oppervlakte van een studentenkamer is 12 m². Studentenstudio’s zijn minimum 18m². Men kan zich niet domiciliëren op een studentenkamer en -studio.

Wie heeft recht op een kot?

Vlaamse Studietoelage voor studenten op kot Daarvoor gelden opnieuw enkele voorwaarden: Je kind is ingeschreven voor een volledig academiejaar en je hebt een huurcontract afgesloten voor minstens acht maanden. Let op: je kind mag zich niet domiciliëren op het adres van het kot.

Kan ik mijn kot onderverhuren?

Je kot onderverhuren, mag dat? Als je deelneemt aan een studie-uitwisselingsprogramma of een stage moet volbrengen, heb je het recht om je kamer onder te verhuren. Je hebt hiervoor de schriftelijke toestemming van de verhuurder niet nodig.