Welke voertuigen moeten aan de achterzijde zijn voorzien van een rode Retroreflector in de vorm van een afgeknotte driehoek?

Welke voertuigen moeten aan de achterzijde zijn voorzien van een rode Retroreflector in de vorm van een afgeknotte driehoek?

Motorrijtuigen met beperkte snelheid, zoals heftrucks, elektrische en landbouw- en bosbouwtrekkers en hun aanhangwagens alsmede wagens moeten aan de achterzijde zijn voorzien van één rode retroreflector in de vorm van een afgeknotte driehoek.

Is de afgeknotte driehoek nog verplicht?

Geen afgeknotte driehoek Er is vanaf 2021 geen algehele verplichting meer om de afgeknotte driehoek op (land)bouwvoertuigen te voeren. Als de tractor, het zelfrijdende werktuig of het getrokken materieel voorzien is van een kentekenplaat hoeft er geen afgeknotte driehoek meer op te zitten.

Wat betekent een afgeknotte driehoek achterop een voertuig?

Een land- bouwtrekker of een motorrijtuig met een beperkte rijsnelheid moet aan de achterzijde voorzien zijn van een afgeknotte driehoek.

Wat betekent een oranje verkeersbord?

Autoredacteur Niek Schenk antwoordt: ‘Dit bord waarschuwt andere weggebruikers voor langzaam verkeer. Het bord, met reflecterende werking, is verplicht op de achterzijde van bijvoorbeeld landbouwvoertuigen, zodra die zich op de openbare weg begeven.

Waarom rode driehoek aanhanger?

Een aanhangwagen kent zelf geen motor, vandaar dat er een speciale driehoek reflector moet worden toegevoegd aan de signalering van aanhangwagens.

Waar mogen landbouwvoertuigen rijden?

Volgens de wet mogen (land)bouwvoertuigen op bijna alle wegen rijden, met uitzondering van: autowegen; autosnelwegen; wegen met een geslotenverklaring voor landbouw- of bosbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid en mobiele machines.

Welke bouwtechnische voertuigeisen kunnen worden gevraagd bij vervoer van agrarische producten?

Volledig gedragen landbouwmachines (zoals rotoreggen, frezen, …)….De nieuwe eisen zijn van toepassing op:

  • Tractoren op wielen (categorie T).
  • Tractoren op rupsbanden (categorie C).
  • Aanhangwagens (categorie R).
  • Verwisselbare getrokken machines (categorie S).

Hoe breed mag een machine in de hefinrichting zijn?

2.2 breedte De maximale breedte van een voertuig bedraagt 2,55 m. Gewone voertuigen die breder zijn, hebben een vergunning uitzonderlijk vervoer nodig. Voor landbouwvoertuigen met een maximale breedte van 3,00 m, geldt er een uitzonde- ring.

Welke voertuigen vallen onder Mmbs?

Een MMBS kan een constructiesnelheid hebben van 25 km/u of van 45 km/u. Voorbeelden van een MMBS zijn: Rijdende winkels (SRV wagens), gemotoriseerde grasmaaiers, walsen, veegwagens met beperkte snelheid, zelfrijdende landbouwmachines (geen tractoren), Unimogs en tot landbouwvoertuig terug gekeurde motorrijtuigen.