Welke verdoving bij coloscopie?

Welke verdoving bij coloscopie?

Het onderzoek gebeurt op de endoscopieafdeling onder lichte verdoving. De verpleeg- kundige van de dagkliniek zal u een infuus in de arm plaatsen. De verdovende medicatie wordt bij de start van de procedure op de endoscopieafdeling via dit infuus toegediend.

Hoe gaat een coloscopie?

Hoe gaat een kijkonderzoek van de darm (coloscopie)? De arts schuift de endoscoop via de anus in uw darm. Aan het uiteinde van de slang zitten een lampje en een camera. Het lampje zorgt ervoor dat de arts de binnenkant van uw darm goed kan bekijken. De beelden die de camera maakt, zijn te zien op een monitor.

Hoe duur is darmonderzoek?

De kosten van het bevolkingsonderzoek darmkanker worden vergoed door de overheid. De ontlastingstest die u hiervoor thuis ontvangt, kost u dus niets. Lees meer over het bevolkingsonderzoek darmkanker op de website van het RIVM .

Hoeveel kost darmonderzoek?

Een diagnostische colonoscopie kost in een privépraktijk gemiddeld 190 euro, waarvan 172 euro voor de verplichte ziekteverzekering, 17 euro remgeld en 1 euro supplement.

Kan coloscopie onder narcose?

Het onderzoek gebeurt onder lichte volledige verdoving onder toezicht van een anesthesieteam op de endoscopieafdeling. De verpleegkundige van de dagkliniek zal u een infuus in de arm plaatsen. De verdoving wordt op de endoscopieafdeling bij de start van de procedure via dit infuus toegediend.

Hoe lang duurt coloscopie onder narcose?

Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Als er ingrepen moeten worden gedaan, zoals het verwijderen van poliepen, kan het onderzoek langer duren.

Waarom coloscopie onder narcose?

U behoud belangrijke reflexen als ademhalen en slikken. Sedatie maakt het mogelijk om een mogelijke onaangename coloscopie zo comfortabel mogelijk te laten verlopen zonder pijn, angst of stress. Omdat u ‘slaapt’ merkt u heel weinig tot niets van het onderzoek.