Welke religie zijn er in Indonesie?

Welke religie zijn er in Indonesië?

Indonesië is het land met de grootste moslimbevolking ter wereld: ca. 90% van de ruim 245 miljoen Indonesiërs hangt dit geloof aan. Daarnaast heeft het land een grote diversiteit in geloof (10% Christen, 1,7% Hindoe, 0,7% Boeddhist en 0,5% andere geloven), etniciteit en culturen.

Hoe komt Indonesië islamitisch?

De islam werd in de 13e eeuw het eerst overgenomen door de Indonesiërs uit het noorden van Sumatra, als gevolg van de invloed van handelaren en tegen de 16e eeuw werd het de belangrijkste religie.

Welke religies zijn er in Indonesië?

Indonesië kent vrijheid van godsdienst, maar eigenlijk is iedere Indonesiër aanhanger van een bepaald geloof. Zo heeft de staat de islam, het christendom, het hindoeïsme en het boeddhisme officieel erkend. De verschillende religies verschillen per eiland.

Wat zijn de tradities in Indonesië?

Wat zijn belangrijke tradities in Indonesië? Tradities verschillen vanwege de diverse religies ook heel erg per eiland. Zo klinken op Java de gebeden vanaf vier in de ochtend vijf keer per dag tot ’s avonds laat vanuit de minaretten van de moskeeën. En tijdens de Ramadan is het overdag erg rustig op straat.

Wat is de Indonesische cultuur?

Cultuur. De Indonesische cultuur is net zo levendig en veelzijdig als het landschap en haar natuurlijke schoonheid. De rijke Indonesische cultuur van vandaag de dag is gevormd door eeuwenoude tradities uit o.a. India, China en het Midden-Oosten en westerse invloeden van Portugese handelaren en Nederlandse kolonisten.

Wat is de islam in Indonesië?

De islam is de belangrijkste godsdienst en Indonesië is zelfs de grootste moslimnatie van de wereld. 90% van de meer dan 245 miljoen Indonesiërs hangt dit geloof aan. Desondanks is de islam geen staatsreligie, al lijkt de sharia – de islamitische wetten – steeds meer te worden toegepast als algemeen geldend.