Welke oefening ipv push-up?

Welke oefening ipv push-up?

Cobra push-up Je gaat namelijk op je buik op de grond liggen en zet je handen net onder je borst. Til nu je bovenlichaam omhoog, terwijl je buik op de grond blijft liggen. Met deze oefening train je vooral je armen en kun je werken naar een volledige push-up.

Kan je afvallen door push-ups?

Grofweg kan wel gezegd worden dat je met 20 push-ups ongeveer 10 calorieën verbrandt. Omdat je opdrukken niet een uur achter elkaar volhoudt, kun je push-ups als je wilt afvallen het best combineren met andere HIIT-oefeningen, zoals burpees, jumping jacks en lunges.

Hoeveel gewicht druk je bij push up?

Een volgende stap zijn dan de reguliere push-ups, waarbij je volgens datzelfde onderzoek 66 procent van je lichaamsgewicht gebruikt. Wordt ook deze oefening te makkelijk voor je, plaats dan je handen meer naar achteren. Daardoor moet je nog meer lichaamsgewicht opdrukken: 73 procent.

Hoe leer je push-ups te doen?

Een push-up doe je zo:

  1. Ga in een plank staan: zet je handen op schouderhoogte op de grond en strek je armen. Ga op je tenen staan en strek je benen.
  2. Buig je ellebogen tot je borst net niet de grond raakt.
  3. Duw je vervolgens weer omhoog.

Hoe leer je snel push-ups?

De basistechniek om push ups te leren is als volgt. Begin in een plankhouding, dus met je rug en benen in één rechte lijn. Met een spiegel weet je zeker dat je je rug niet te hol of te bol maakt! Zorg dat je handen net iets breder staan dan je schouders en laat je lichaam langzaam zaken, nog steeds in een rechte lijn.

Waarom is pompen goed?

Je gebruikt tijdens het opdrukken ten eerste heel veel verschillende spiergroepen tegelijkertijd. Zo train je er onder andere je borst, triceps, de voorkant van je schouders, je buikspieren en al je armspieren mee. Nog een voordeel is dat je er geen toestellen voor nodig hebt en dat je het overal kunt doen.