Inhoudsopgave
Welke klachten bij reflux?
Bij refluxklachten heeft u last van:
- Boerneigingen.
- Maagzuur in uw mond. Dit kan voor een vieze smaak in uw mond en een slecht ruikende adem zorgen.
- Een branderig gevoel achter uw borstbeen.
- Pijn en druk achter uw borstbeen.
- Een geïrriteerde keel.
- Hoesten.
- Een hese stem.
- Slikproblemen.
Wat is zure reflux?
Met brandend maagzuur of zuurbranden wordt het te vaak terugstromen van zure maaginhoud in de slokdarm bedoeld. De medische term voor dit terugstromen is reflux. Bijna iedereen heeft wel eens last van brandend maagzuur of een oprisping. Bijvoorbeeld na een zware maaltijd.
Wat is de behandeling van reflux?
Behandeling van reflux. De behandeling van reflux is afhankelijk van de ernst van de klachten. Reflux kan onder meer worden behandeld middels leefstijlveranderingen en het gebruik van niet-voorgeschreven medicijnen: maagzuurremmers of maagzuurbinders.
Wat is zure reflux op de keel?
Chronische, onbeheerde zure reflux kan bijdragen tot keelpijn en kan ook leiden tot ernstige complicaties. Mogelijke complicaties van zure reflux op de keel omvatten: Oesofagitis: de irritatie van de weefsels die de keel bevochtigen en dit is te wijten aan de krachtige werking van maag- en slokdarmzuren.
Wanneer treedt reflux op tijdens de nacht?
Zure reflux treedt vooral op wanneer het lichaam gekanteld wordt of wanneer men gaat liggen na een overvloedige of vettige maaltijd. Het treedt het makkelijkst op tijdens de nacht wanneer je ligt te slapen. Als je last hebt van dit probleem, dan raden we aan om het hoofdeinde wat op te tillen om te slapen, in plaats van horizontaal te slapen.
Waar valt pantoprazol onder?
Pantoprazol is een maagzuurremmer. Het behoort tot de protonpompremmers. Het vermindert de aanmaak van zuur in de maag. Artsen schrijven het voor bij maagklachten, maag- en darmzweer, ontsteking van de maag en het syndroom van Zollinger-Ellison.