Welke energie is de toekomst?

Welke energie is de toekomst?

De energiebronnen van de toekomst bestaan voor Nederland vooral uit zonne- en windenergie, aangevuld met bijvoorbeeld aardwarmte en groen gas. Pieken en dalen vangen we op met innovatieve oplossingen voor opslag, zoals batterijen en groene waterstof.

Wat is het probleem met duurzame energie?

Een andere factor waarom het voor Nederland lastiger is over te stappen op duurzame energie dan voor sommige andere Europese landen, heeft te maken met de ligging. Nederland heeft relatief weinig zonuren (zonne-energie), nauwelijks hoogteverschillen (waterkracht) en minder ruimte voor windmolens (windenergie).

Hoe zorgt Holland City voor een duurzame toekomst?

Onze ambities zijn geformuleerd in vier samenhangende innovatieprogramma’s die aansluiten bij de energieagenda en het Regeerakkoord. De unit EnergieTransitie streeft met deze programma’s naar: Hernieuwbare elektriciteit. CO₂ neutrale industrie.

Wat zijn fossiele brandstoffen en hoe zijn ze ontstaan?

Fossiele brandstoffen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan uit versteende resten van planten en dieren. Bij de verbranding ervan komt energie vrij, ook bekend als grijze stroom. Die verbranding levert ook veel CO2 op, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Wat zijn de voor en nadelen van duurzame energie?

Naast fossiele brandstoffen kan ook duurzame energie nadelig zijn voor natuurgebieden en het landschap. Duurzame energie kan namelijk het landschap ‘vervuilen’ omdat hiervoor ruimte in beslag genomen moet worden. Denk hierbij aan diverse windmolen oppervlaktes die in het landschap geplaatst zijn.

Hoe creëer je een duurzame toekomst?

Misschien houden jullie thuis al rekening met het milieu en de natuur. Wellicht scheiden jullie het afval, gebruiken jullie led- lampen of reizen jullie met het openbaar vervoer. Steeds meer bedrijven en instellingen vinden dit onderwerp ook belangrijk. In je werk zal je later zeker met duurzaamheid te maken krijgen.