Welk rijbewijs heb ik nodig voor een driewieler?

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een driewieler?

Om op een trike goedgekeurd als driewielig motorrijtuig te mogen rijden, moet u: minimaal 18 jaar zijn; een rijbewijs A hebben, tenzij u voor 19 januari 2013 een rijbewijs B heeft gehaald.

Hoe heet een motor met 3 wielen?

Voor de Trike ( driewielig motorruituig ) moet u rijbewijs A hebben, of het rijbewijs B, gehaald voor 19 januari 2013. De leeftijdsgrens is 18 jaar en een helm dragen. Dit geldt overigens niet als de trike veiligheidsgordels heeft.

Is een driewieler een voertuig?

Driewieler = Een driewieler is een driewielig vervoermiddel. Omdat deze voertuigen stabieler zijn dan tweewielers zijn kinderfietsen veelal uitgevoerd als driewieler met aan de voorzijde één wiel, aan de achterzijde twee wielen en de pe…

Welke 3 wieler met autorijbewijs?

Voorbeelden van motorscooters waarop je met een autorijbewijs mag rijden zijn de Peugeot Metropolis, Piaggio MP3, Gilera Fuoco 500 LT en de Qooder.

Welk rijbewijs voor motor met 2 wielen voor?

Driewieler toch een motor Als een gemotoriseerde driewieler bij de dubbele wielen een spoorbreedte heeft die kleiner is dan 460mm worden deze gezien als een wiel. Je moet dan altijd een motorrijbewijs hebben om het voertuig te besturen. Ook als je voor 19 januari 2013 al een autorijbewijs had.

Welke MP3 mag je rijden met autorijbewijs?

De Piaggio MP3 LT is een van de bekendste modellen om met een rijbewijs B te besturen. Er zijn van de MP3 overigens twee versies gemaakt. De LT is geschikt voor een autorijbewijs en de MP3 RL vereist een motorrijbewijs. Het verschil is dat bij de versie geschikt voor rijbewijs B de voorwielen verder uit elkaar staan.

Hoe heet een motor met 4 wielen?

De Qooder (spreek uit: Koeder) is ’s werelds eerste vierwielige motorscooter, met vier kantelbare wielen. Het Zwitserse bedrijf gebruikt hydraulische kanteltechniek voor een optimale wegligging in bochten. Je kunt met dit vervoermiddel in de bocht hangen als bij een tweewielige motorfiets.

Is een driewieler een motor?

Als een gemotoriseerde driewieler bij de dubbele wielen een spoorbreedte heeft die kleiner is dan 460mm worden deze gezien als een wiel. Je moet dan altijd een motorrijbewijs hebben om het voertuig te besturen.

Welke motor mag je rijden met een autorijbewijs?

6. Rijbewijs B (Auto) Met een rijbewijs B mag je een voertuig van categorie AM besturen: een bromfiets, een scooter of een lichte motorfiets. Als je je autorijbewijs B behaald hebt voor eind 1988, mag je echter met eender welke motorfiets rijden, zonder beperking op vlak van cilinderinhoud of vermogen.

Welke motor mag ik rijden met een autorijbewijs?

De enige mogelijkheid om met een autorijbewijs motor te rijden, is op een zogenoemde MP3 LT. Dat is een voertuig met drie wielen dat op een motor lijkt. Een trike mag ook. Je moet dan wel je rijbewijs B voor 19-1-2013 hebben behaald.

Welke motor mag ik rijden met autorijbewijs?

Rijbewijs B (Auto) Met een rijbewijs B mag je een voertuig van categorie AM besturen: een bromfiets, een scooter of een lichte motorfiets. Als je je autorijbewijs B behaald hebt voor eind 1988, mag je echter met eender welke motorfiets rijden, zonder beperking op vlak van cilinderinhoud of vermogen.

Hoeveel cc zonder rijbewijs?

1. Geen rijbewijs. Je hebt geen rijbewijs nodig om met een bromfiets of scooter van maximaal 50 cc te rijden die maximaal 25 km/u haalt. Je moet wel 16 jaar zijn (18 jaar als je een passagier wil vervoeren).

Heb je rijbewijs nodig voor 125 cc?

Sinds 1998 kunt u met een 125 cc motor rijden aan de hand van een rijbewijs B. De enige restricties waren toen dat u minstens twee jaar in het bezit moest zijn van dat rijbewijs B en het vermogen van de 125 cc scooter of motor mocht niet meer bedragen dan 11 kW of 15 pk.