Welk leesniveau is de belofte van Pisa?

Welk leesniveau is de belofte van Pisa?

De belofte van Pisa is een moeilijk N2-boek. Het boek biedt vooral ontspanning, leesplezier en herkenning voor N1- en N2-leerlingen, maar de dikte, structuur van en beeldspraak in het boek zullen een behoorlijke uitdaging voor hen vormen. N3-lezers zullen daarmee beter uit de voeten kunnen.

Is belofte van Pisa chronologisch?

De roman wordt opgebouwd uit een proloog, gevolgd door 9 hoofdstukken. In de proloog wordt gesproken over het jaar waarin Sam wordt aangenomen op het Hervormd Lyceum en wordt de belofte van de titel afgesproken. In de 9 hoofdstukken daarna lopen de chronologische gebeurtenissen door elkaar heen.

Wat is de thematiek van de belofte van Pisa?

De belofte van Pisa is gepresenteerd als een roman over een jongen die zich ontworstelt aan zijn Marokkaanse milieu en en passant de Nederlandse vooroordelen over Marokkanen op de hak neemt. Sam is voor een deel een eenling op het Hervormd Lyceum in het deftige Amsterdam-Zuid.

Waarom belofte van Pisa?

De titel van het boek is “De belofte van Pisa”. Dit verwijst naar de belofte die hij doet: hij belooft zijn broer dat hij als enige van zijn familie zijn VWO-diploma zal halen. Op het moment dat hij de belofte maakt, is Sam met zijn broer en zijn vriend Soesi in ijssalon ‘Pisa’. Het boek heeft geen ondertitel.

Is de belofte van Pisa waargebeurd?

Dat hij te weinig benadrukt heeft – want hij schijnt het wel gezegd te hebben – dat De belofte van Pisa ondanks eventuele overeenkomsten met bestaande personen en situaties een verzonnen verhaal is.

Hoe oud is Samir in de belofte van Pisa?

De Belofte van Pisa vertelt over de vijftienjarige Amsterdamse jongen Samir (Shihane el-Hamus). Samir kan fantastisch trompet spelen en wordt aangenomen op het Muzieklyceum Zuid. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst is hij een vreemde eend in de bijt.

Wat voor soort roman is de belofte van Pisa?

De belofte van Pisa
Land Nederland
Taal Nederlands
Genre Roman
Uitgever Prometheus

Heeft het boek De belofte van Pisa prijzen gewonnen?

De Belofte van Pisa heeft zaterdagavond 17 oktober de grote prijs van de jongerenjury gewonnen op het 25e internationale filmfestival Schingel in de Duitse stad Chemnitz.

Wie speelt trompet in de belofte van Pisa?

Sam (Shahine El-Hamus) met zijn trompet. Er gebeurt veel achter de ogen van Shahine el Hamus, de negentienjarige acteur die ‘De belofte van Pisa’ op zijn schouders draagt.

Hoe heet de broer van Sam in Belofte van Pisa?

Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid.

Is de belofte van Pisa een roman?

De belofte van Pisa van Mano Bouzamour (1991) werd in korte tijd de bestverkochte debuutroman van 2014. De film-, theater- en hoorspelrechten zijn verkocht. De roman verschijnt in 2016 in Duitsland en Latijns-Amerika.

Waar is de belofte van Pisa opgenomen?

De opnamen startten 20 september 2018. Onder andere in het Zonnehuis in Amsterdam Noord. De coming of age film naar het gelijknamige boek van Mano Bouzamour werd in twee delen gedraaid, najaar 2018 en voorjaar 2019.