Wat zijn desinfecterende middelen?

Wat zijn desinfecterende middelen?

Middelen die micro-organismen onschadelijk maken en dit op het etiket zetten, noemen we desinfecterende middelen, desinfectiemiddelen of desinfectantia. Er zijn veel desinfecterende middelen te koop voor gebruik in huis.

Welke desinfecterende middelen worden in zorginstellingen gebruikt?

Wij gebruiken waterstofperoxide en perazijnzuur, twee milieuvriendelijke alternatieven waarmee u veilig en effectief desinfecteert.

Hoe maak je chloor 1000 ppm?

Voor chloor 1000 ppm: maak een verse chlooroplossing door 4 chloortablet op te lossen in 6 liter koud water. Door het gebruik van koud water voorkom je dat chloorgas ontstaat. Maak het oppervlak nat met de chlooroplossing. Zorg dat het oppervlak tenminste 5 minuten vochtig blijft.

Hoe ontsmet je een wonde?

Het ontsmetten van een wond gebeurt door eerst de wond voorzichtig schoon te spoelen met handwarm, liefst steriel, water. Dep de wond droog met een niet-pluizende doek en neem vervolgens een wondgaasje. Hierop druppelt u wat ontsmettingsmiddel. Dep vervolgens met het gaasje over de wond.

Welke concentratie waterstofperoxide gebruiken?

Bij 3% concentratie werkt waterstofperoxide nog erg goed ter desinfectie. Als u uw gehele tank wilt vullen met peroxide 3% heeft u 8,5 ltr peroxide 35% nodig.

Wat is chloor 1000 ppm?

Grotere oppervlakken (> 0,5 m²) worden met een chlooroplossing van 1000 ppm (parts per million) ontsmet. Bleekwater moet verdund worden in koud water. Zie onderstaande tabel met verdunningen (i.f.v .de commerciële concentraties van de chlooroplossing) om een 1000 ppm chlooroplossing te bekomen.

Wat betekent 1000 ppm?

Parts per million (ppm) oftewel delen per miljoen is een maat voor concentratie. Een concentratie van 1 ppm geeft aan dat er één deel van een product is op een totaal van een miljoen delen, meestal uitgedrukt in massa. Eén ppm is duizend keer zo klein als één promille.

Wat kan je gebruiken voor desinfecterende doekjes?

Je kan ook een variatie maken op je desinfecterende doekjes bijvoorbeeld voor babydoekjes/snoetenpoetsdoekjes of vochtig toiletpapier door andere etherische olie te gebruiken. Voor babydoekjes/snoetenpoetsdoekjes 10 druppels lavendel etherische olie. Of 5 druppels lavendel etherische olie en 5 druppels mandarijn etherische olie.

Wat is de handdesinfecterend middel?

Door de handen te wassen met water en zeep of door de handen te desinfecteren met een handdesinfecterend middel. Hiervoor gelden de volgende aandachtspunten: Wanneer de handen zichtbaar vuil zijn, moeten deze altijd gereinigd worden met water en vloeibare zeep en vervolgens gedroogd worden met een wegwerpdoekje.

Wat zijn de indicaties voor desinfectie?

Indicaties voor desinfectie: oppervlakken en materialen die zijn verontreinigd met bloed of bloedbijmenging. (1,2) Voor locaties waar professionele zorgverlening plaatsvindt, zoals zorginstellingen, geldt dat er ook gedesinfecteerd moet worden bij verontreiniging met andere lichaamsvloeistoffen dan bloed.