Wat weegt een kanon?

Wat weegt een kanon?

Kanonnen hadden kalibers tussen 2 en 48 pond (kogelgewicht) of 6 tot 20 cm binnendiameter (minstens het dubbele voor de buitendiameter), bij een lengte tussen 1 en 4 meter en een gewicht tussen 200 en 10.000 kilo.

Hoe werkt een tank aandrijving?

Het onderstel dient als drager voor de toren en verzorgt de aandrijving van de tank. De toren bevat onder andere een kanon waarmee geschoten wordt en kan 360 graden om zijn as draaien. Ze gebruiken hierbij dezelfde techniek als bij het maken van een hijskraan.

Waar stond dikke Bertha?

Dikke Bertha was de naam van een zware houwitser die door de Duitsers werd gebruikt bij de belegering van forten. Ze zijn onder andere ingezet tijdens de belegering van Loncin en de fortengordel rond Antwerpen.

Wat wordt gemaakt door Bertha 12?

De officiële naam was Kurze Marine Kanone L/12 en had als codenaam M-Gerät. Dit wapen wordt vaak verward met de Lange Max. De Dikke Bertha is een latere en lichtere versie van de Duitse 42 cm Gamma Mörser….Dikke Bertha (houwitser)

Dikke Bertha
Oorlogen Eerste Wereldoorlog
Productiegeschiedenis
Ontwerper Krupp
Aantal gebouwd 12

Hoe werkt dikke Bertha?

Twee deelnemers gaan in het midden staan. Dit zijn de dikke Bertha’s. Zij proberen te verhinderen dat de deelnemers aan de andere kant van het speelveld geraken door hen op te tillen. Zodra je bent opgetild, ben je ook een dikke Bertha en moet je in het midden gaan staan om andere deelnemers op te tillen.

Hoe werkt een houwitser?

Een houwitser is een stuk artillerie. Het is een vorm van krombaangeschut of worpgeschut, dat een projectiel in een gekromde baan ook over een hindernis heen kan schieten. Dit in tegenstelling tot vlakbaangeschut dat projectielen bijna horizontaal afvuurt.