Inhoudsopgave
- 1 Wat vraag je specifiek aan de aanwezigen om te doen bij een ontruiming in geval van een bommelding?
- 2 Wat zijn de verschillen in de afspraken voor het ontruimen bij een bommelding en een brand?
- 3 Welke volgorde verdiepingen ontruimen?
- 4 Wat is voor BHV ers een reden om te starten met ontruimen?
- 5 Wie ontruim je eerst?
- 6 Waarin staan de redenen om te starten met ontruimen vastgelegd?
Wat vraag je specifiek aan de aanwezigen om te doen bij een ontruiming in geval van een bommelding?
In principe is het ook tijdens een ontruiming als gevolg van een bommelding de bedoeling mensen snel naar buiten te krijgen. Als er echter bekend is waar de eventuele bom zich bevindt is het zaak dat de BHV organisatie zorgt dat mensen deze plek zo veel mogelijk vermijden.
Wat zijn de verschillen in de afspraken voor het ontruimen bij een bommelding en een brand?
Het trainen op een bommelding wordt door maar weinig organisaties gedaan. Bij een ontruimingsoefening wordt vaak een brandmelding als aanleiding voor een scenario genomen. Mogelijk schatten ze de kans op een dergelijke melding klein in.
Hoe kan je als BHV er de zelfredzaamheid van medewerkers vergroten?
Leer je collega’s kennen en weet wie jou kan helpen op het moment dat het nodig is. Uiteraard speelt de grootte van de organisatie hier in zekere mate een rol in. Leer in dat geval minimaal de BHV’ers op eigen etage of werkzone van gezicht kennen. Dat kan het bij een inzet net even wat makkelijker maken.
Wie mag een winkel ontruimen?
Alarmeer de leiding van de winkel. Bel indien noodzakelijk 112 en noem brand en naam – adres van de winkel. De leiding en/of bedrijfshulpverleners begeleiden de ontruiming van de winkel.
Welke volgorde verdiepingen ontruimen?
De volgorde van ontruimen is: 1. de verdieping waarop brand is; 2. de verdieping boven de brand; 3. de verdieping onder de brand. Stap 3 Alles ontruimen vindt plaats in opdracht van de brandweer, de coördinator of de leiding.
Wat is voor BHV ers een reden om te starten met ontruimen?
Taken BHV bij een ontruiming Er kunnen vele redenen zijn om tot een ontruiming over te gaan. Denk bijvoorbeeld aan brand, wateroverlast, ongeval met gevaarlijke stoffen, een bommelding of een dreiging van buiten het bedrijf. De wijze waarop de BHV start met ontruimen verschilt per bedrijf.
Waarom doet een BHV er zelfsluitende deuren dicht bij een brand?
Waarom doet een bedrijfshulpverlener zelfsluitende brandwerende deuren dicht bij een brand? om te voorkomen dat personen tegen de vluchtrichting in het gebouw verlaten. omdat hij dan weet dat hij het compartiment heeft gecontroleerd. omdat het compartiment dan is afgesloten en de rook zich niet verder kan verspreiden.
Wie ontruimd de winkel bij een bommelding?
Wie ontruim je eerst?
Samengevat: Ontruim eerst, indien mogelijk, de ruimte waar calamiteit (bijv. brand) is begonnen en. Sluit deze ruimte (figuur 1, nr.
Waarin staan de redenen om te starten met ontruimen vastgelegd?
In een ontruimingsplan staat beschreven wat er moet gebeu- ren om een gebouw snel te ontruimen. Ook is beschreven wat er moet gebeuren om een ontruiming voor te bereiden. Het personeel moet zodanig zijn geïnformeerd en geoefend dat zij zelfstandig het pand kunnen verlaten.
Waar moet je als BHV er als eerste voor zorgen bij de start van een ontruiming?
De BHV’er handelt eerst als werknemer: hij stelt zijn eigen werkplek veilig. De wijze waarop de BHV’er start met ontruimen, verschilt per bedrijf en de gemaakte afspraken. In sommige bedrijven begint de BHV’er met het ontruimen van zijn eigen verdieping, terwijl bij andere bedrijven de BHV’ers zich eerst moeten melden.