Wat valt onder VWS?

Wat valt onder VWS?

Dit ministerie draagt de zorg voor de volksgezondheid. Dit betreft onder andere het beleid met betrekking tot ziekenhuizen, geneesmiddelen, ziektekosten en huisartsen.

Wie was de vorige ministerie van Volksgezondheid?

Bewindslieden sinds 1848

Kabinet Periode Volksgezondheid, Welzijn en Sport
kabinet-Rutte IV 2022-heden Ernst Kuipers
kabinet-Rutte III 2017-2022 Hugo de Jonge
kabinet-Rutte II 2012-2017 Edith Schippers
kabinet-Rutte I 2010-2012 Edith Schippers

Wie was minister Volksgezondheid 2019?

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport VWS
Minister Ernst Kuipers
Minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder
Staatssecretaris Maarten van Ooijen
Secretaris-generaal Marcelis Boereboom

Wie is minister van Volksgezondheid 2021?

Ernst KuipersMinister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Geboren op 14 december 1959 in Meppel, getrouwd, 4 kinderen. Partij: D66.

Hoeveel ambtenaren VWS?

Dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport.

Hoeveel mensen werken er bij het ministerie van VWS?

VWS telt ongeveer vijfduizend zorgprofessionals. Zij zijn voor een belangrijk deel werkzaam bij agentschappen, raden en inspecties. Op het kerndepartement werken ongeveer 1.300 mensen.

Wie was in 2009 minister van Volksgezondheid?

(Edith) Schippers. Zeer direct opererende en doelgerichte VVD-politica, die als Tweede Kamerlid, minister en informateur haar sporen verdiende. Was secretaris gezondheidszorg en arbeidsmarkt en secretaris ruimtelijke ordening van VNO-NCW en fractiemedewerker van de VVD en werd in 2003 Tweede Kamerlid.

Hoe oud is de minister van Volksgezondheid?

Hugo Mattheüs (Hugo) de Jonge (Bruinisse, 26 september 1977) is een Nederlands politicus van het Christen-Democratisch Appèl (CDA).

Wie zijn de ministers van volksgezondheid in Belgie?

Lijst

Nr. Minister Bevoegdheid
1 Paul Berryer (1868-1936) Volksgezondheid
2 Prosper Poullet (1868-1937) Volksgezondheid
3 Edouard Rolin Jaequemyns (1863-1936) Volksgezondheid
4 Henri Jaspar (1870-1939) Volksgezondheid

Hoeveel mensen werken bij VWS?

Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport.

Hoeveel ambtenaren per gemeente?

Amsterdam telt meeste ambtenaren per inwoner

Rangorde Gemeente Aantal ambtenaren
1 Amsterdam 15925
2 Groningen 3264
3 ‘s-Gravenhage 7767
4 Utrecht 4898

Wie is de minister van medische zorg en Sport?

Minister Tamara van Ark trad op 9 juli 2020 aan bij VWS, als opvolger van Martin van Rijn, die tijdelijk de taken van Bruno Bruins had waargenomen.

Wat is de huidige visie van ons ministerie omtrent Sport?

Sport bevordert de gezondheid, zorgt voor sociale contacten en draagt bij aan de zelfontplooiing. De ‘sportieve missie’ van het ministerie van VWS is het mogelijk maken dat iedereen op een verantwoorde manier kan sporten.

Wat is het standpunt van de regering inzake zorg en welzijn?

De standpunten van de PVV over de gezondheidszorg zijn als volgt samen te vatten: veel minder regel- en administratiedruk, en ervoor zorgen dat zorgmedewerkers weer veel meer tijd voor cliënten hebben. Daarnaast wil de PVV de werkdruk in de zorg en welzijn verlagen, en de beloningen voor medewerkers verhogen.

Hoeveel mensen werken bij LNV?

Daarnaast zijn verplichtingen aangegaan voor € 14.043,3 miljoen, vooral voor de regeling SDE+ (zie hoofdstuk 5). De ontvangsten bedroegen € 3.431,8 miljoen. De gezamenlijke personeels- sterkte van de ministeries van EZK en LNV bedroeg in 2018 9.678 fte.

Welke partij kiest voor de zorg?

Omdat iedereen daaraan bijdraagt heeft men ook de plicht om de zorg voor iedereen betaalbaar te houden en kritisch te kijken of alle zorg echt passend is. Het CDA kiest nadrukkelijk voor zinnige zorg, waarbij het belang van de patiënt voorop staat.