Wat valt er onder revalidatie?
Door middel van revalidatie krijg je als patiënt advies en begeleiding bij het herstelproces en verbeteren van de conditie. Dit gebeurt onder begeleiding van een revalidatiearts. Deze revalidatiezorg wordt tevens vergoed vanuit de basisverzekering. Deze dekking valt onder je eigen risico.
Wat is het doel van revalidatie?
Revalidatie richt zich op het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening.
Waar valt een revalidatiecentrum onder?
Revalidatiezorg onder verantwoordelijkheid van de medisch specialist krijgt u vergoed uit uw basisverzekering als u een verwijzing hebt van uw arts. Wij vergoeden de kosten van revalidatie onder verantwoordelijkheid van de medisch specialist als u zo een handicap kunt voorkomen, verminderen of overwinnen.
Wat is een hartrevalidatie?
Tijdens hartrevalidatie werk je samen met anderen aan je herstel na een hartinfarct. Je leert je grenzen opnieuw kennen en verleggen. Daarnaast krijg je tips voor een gezonde leefstijl en leer je omgaan met emoties en onzekerheid. Het is zinvol voor de patiënt, maar ook de naaste kan er baat bij hebben.
Wat is een revalidatie arts?
De revalidatiearts is binnen het team medisch verantwoordelijk voor de revalidatiegeneeskundige behandeling. Hij stelt behandeldoelen op en maakt een behandelplan in overleg met de patiënt, bepaalt de samenstelling van het behandelteam en stuurt het team aan.
Wat is poliklinische revalidatie?
Klinische revalidatie wil zeggen dat u ook in een revalidatiecentrum of een revalidatieafdeling in een ziekenhuis overnacht. Klinische revalidatie verloopt, net als poliklinische revalidatie, meestal via drie fasen: observatie, behandeling en afronding (ontslag uit het centrum of ziekenhuis).
Wat is een revalidatietraject?
Afhankelijk van je klachten en beperkingen stelt het behandelteam een revalidatieplan op. Hierin ligt de focus op een zo zelfstandig mogelijk dagelijks leven. Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld bewegen en vervoer, het huishouden, werk, wonen, persoonlijke verzorging en communicatie.
Wat valt er onder polikliniek?
Een polikliniek is een afdeling in een ziekenhuis waar mensen terecht kunnen voor een medische consultatie of een kleine behandeling door een arts. Hierbij is geen opname in het ziekenhuis voorzien. De arts kan daarbij gebruikmaken van de uitgebreidere (technische en administratieve) voorzieningen van een ziekenhuis.