Wat neem je mee op Motorweekend?

Wat neem je mee op Motorweekend?

Gereedschappen en oliën

  1. Checklist (motor)kleding. ☐ Motorjas.
  2. Checklist onderweg. ☐ Rijbewijs. ☐ Paspoort.
  3. Checklist slapen en kamperen. ☐ Tent. ☐ Hamertje.
  4. Checklist toilettas. ☐ Tandenborstel en tandpasta. ☐ EHBO-setje.
  5. Checklist elektronica. ☐ Telefoon. ☐ Fotocamera.
  6. Checklist gereedschap en oliën. ☐ Motorolie. ☐ Kettingspray.

Wat moet je bij je hebben op de motor?

Je hoeft namelijk niks verplicht bij je te hebben onderweg. Het verplicht moeten volgen van de verkeersregels is logisch. Het enige wat specifiek voor motorrijders geldt dat ze moeten hebben is een rijbewijs, kentekenbewijs en het dragen van een goedgekeurde helm.

Welke tent mee op de motor?

Een enkelwandige tent bespaart gewicht en ruimte, maar is alleen aan te raden voor volledig droge omgevingen. Ook de vorm van de tent speelt mee bij de keuze: Geodetische tenten en koepeltenten zijn niet alleen makkelijk op te zetten. Zo nodig blijven ze ook staan zonder spanlijnen.

Welke motor voor vakantie?

Een toermotor past het beste bij jou. Bij een toermotor ligt de focus vooral op comfort. Als je graag lange afstanden wilt afleggen, al of niet met passagier en bagage, is dit de meest luxueuze manier van reizen op twee wielen.

Wat is een Roltas?

Roltassen. Deze methode van bagagevervoer gebruikte de cowboys al om hun bagage te paard mee te nemen. De bagagerol blijft handig ook op de motorfiets, maar wordt ook vaak op de gewone fiets gebruikt. In een roltas neem je alles makkelijk en snel mee.

Welke slaapzak motor?

Door de smallere pasvorm, warm je sneller op. De pakmaat van mummy-slaapzakken is lichter en compacter dan deken-slaapzakken. Donzen slaapzakken zijn lichter en warmer dan synthetische slaapzakken, maar ook gelijk een stuk duurder (vanaf €100 tot €200). Bedenk vooraf waar en bij welke temperatuur je gaat kamperen.

Welke slaapzak Noorwegen?

Voor Noorwegen adviseren we een slaapzak met een comforttemperatuur tussen de 1 en -10 graden. Eventueel maak je gebruik van een lakenzak om je comforttemperatuur met gemiddeld 3 graden te verhogen.

Hoe tent afsluiten?

Tip 2: Maak gebruik van een camping kluisje Kijk dan of je bij de receptie van de camping een kluisje kunt huren. Op de meeste campings kun je voor een paar euro per dag al een kluisje krijgen. Met je spullen achter slot en grendel kun jij vervolgens lekker de hele dag genieten aan het zwembad.