Wat moet je weten als je een huis in Frankrijk koopt?

Wat moet je weten als je een huis in Frankrijk koopt?

Ga ook tijdens de winter kijken.

 • Praat eerst met een raadsman – Huis kopen in frankrijk: tips.
 • Laat u niet misleiden door lage prijzen.
 • Renoveren in Frankrijk?
 • Overweeg om eerst te huren.
 • Vergroot uw zoekgebied.
 • Ga zelf op vastgoedjacht | Huis kopen in frankrijk: tips.
 • Hou rekening met buitensporig hoge geluidsniveaus.
 • Wat is de overdrachtsbelasting in Frankrijk?

  Bij aankoop Wanneer je vastgoed in Frankrijk koopt, moet je overdrachtsbelasting betalen. Deze is 5,7% van de aankoopprijs en is een deel van de gemiddeld 7,7% aan kosten koper die geldt in Frankrijk.

  Hoe financier ik een huis in Frankrijk?

  In Frankrijk is de annuïteitenhypotheek de meest voorkomende hypotheekvorm. Dit houdt in dat er maandelijks wordt afgelost en rente betaald. Aan het einde van de looptijd is de lening dus volledig afgelost. In sommige gevallen kan er ook een aflossingsvrije hypotheeklening verkregen worden.

  Is er een Funda voor Frankrijk?

  Deze manier van zoeken is het makkelijkst te realiseren vanuit de keukentafel in Nederland. Er bestaat geen site als bijvoorbeeld de Nederlandse Funda. Er zijn uiteraard wel sites voor Franse huizen maar u zult zien dat de Franse onroerend goed markt op het internet matig georganiseerd is.

  Hoe hoog zijn notariskosten in Frankrijk?

  Bij de verkoop van een huis in Frankrijk zijn de notariskosten voor de koper. Deze kosten liggen rond de 7 à 8% en bestaan grotendeels uit belastingen (leges). De notaris mag maar een klein deel hiervan zelf houden. Tenzij je ook je notaris een verkoopopdracht geeft en deze met de koper aan komt zetten.

  Hoe lang duurt een huis kopen in Frankrijk?

  Binnen een aantal maanden kunt u de transactie afronden. Om te kopen in Frankrijk is zoals in België ook de notaris noodzakelijk. Na ondertekening van de koopakte ontvangt u een voorlopige afschrift (attestation de propriété) en de sleutels. Tot slot stuurt de notaris u binnen zes maanden de akte op.

  Kun je een hypotheek krijgen voor een huis in Frankrijk?

  Hypotheek afsluiten Je kunt voor je (vakantie)woning een hypotheek regelen vanuit Nederland, maar ook in Frankrijk kun je een hypotheek aanvragen. In de aanvraag en voorwaarden tussen een hypotheek in Nederland en een in Frankrijk, zitten verschillen.