Wat moet je niet eten als je psoriasis hebt?
Psoriasis opflakkeringen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren. Deze factoren zijn ondermeer: slecht weer, overmatige stress en bepaalde voedingsmiddelen….Rood vlees en zuivelproducten
- rood vlees, voornamelijk rundvlees.
- worst, spek en ander verwerkt rood vlees.
- eieren en eiergerechten.
Welke vitamines zijn goed voor psoriasis?
Voeding om de psoriasis te verminderen: De vitamines A (betacaroteen, B-complex, C en E moeten voldoende in je voeding aanwezig zijn; Vitamine C, E, en betacaroteen helpen de huid tegen de negatieve invloeden van de zon en remmen littekenvorming na verwondingen (denk aan de plaques).
Welke shampoo is goed voor psoriasis?
HET WASSEN VAN DE HAREN Daarna kunt u het haar nog een keer wassen met een speciale shampoo voor psoriasis, bijvoorbeeld Denorex shampoo. Deze shampoo verwijdert ook vet en schilfers en bevat onder andere teer en menthol, dat de jeuk bestrijdt.
Hoe kan je psoriasis voorkomen?
Probeer geen dingen te doen die psoriasis erger kunnen maken:
- Probeer te voorkomen dat uw huid kapot gaat, bijvoorbeeld door schaven of stoten.
- Krab niet.
- Zorg dat uw huid niet uitdroogt.
- Gebruik weinig of geen zeep, shampoo of badschuim.
- Als u rookt: probeer te stoppen en kijk of u minder klachten krijgt.
Wat geneest psoriasis?
Psoriasis is op dit moment niet te genezen, wel kunnen de symptomen van psoriasis worden onderdrukt door deze te behandelen. Er zijn drie verschillende methoden om psoriasis te behandelen. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van behandelingen. De symptomen van psoriasis kunnen worden bestreden door te zalven.
Wat is de beste zalf voor psoriasis?
Vette zalf (zonder medicijnen of parfum) Bijvoorbeeld cetomacrogol crème, lanette zalf of koelzalf. U kunt ze zonder recept kopen. Ze maken uw huid minder droog. Als u de plekken insmeert, heeft u vaak minder jeuk, roodheid en schilfers.
Kun je op latere leeftijd psoriasis krijgen?
De symptomen van psoriasis kunnen op iedere leeftijd voor de eerste keer verschijnen, maar dit gebeurt meestal bij jongvolwassenen of op latere leeftijd rond de 50–60 jaar.