Wat moet je doen als je lenzen droog zijn?

Wat moet je doen als je lenzen droog zijn?

10 tips tegen droge en geïrriteerde ogen

  1. Houd u aan de gebruiksduur van de lenzen.
  2. Houd uw lenzen goed schoon.
  3. Vermijd airco’s zo veel mogelijk.
  4. Blijf uit de buurt van rook.
  5. Knipper extra vaak met uw ogen.
  6. Drink voldoende water.
  7. Maak gebruik van oogdruppels.
  8. Week uw lenzen in lenzenvloeistof.

Kun je met droge ogen lenzen dragen?

Contactlenzen met een silicone hydrogel basis laten veel zuurstof door en zijn bijzonder geschikt voor mensen met droge ogen. In vergelijking met hydrogel contactlenzen hebben ze 20% minder water nodig waardoor minder vocht wordt onttrokken aan de ogen.

Hoe lang wennen aan nieuwe sterkte lenzen?

Veel mensen zijn na een week al wel gewend aan nieuwe contactlenzen, bij anderen gaat dit wat sneller of langzamer. Houd het wenproces goed in de gaten (als je na twee weken nog last hebt is het bijvoorbeeld verstandig om je specialist om advies te vragen), maar geef het ook de tijd.

Kan je lenzenvloeistof gebruiken als oogdruppels?

Deze lenzenvloeistof wordt in kleine flesjes en ampullen verkocht en is even geschikt voor harde als voor zachte contactlenzen. Bevochtigingsdruppels verzachten de irritatie die contactlensdragers voelen bij vermoeide, brandende en droge ogen en zorgen voor vocht op het oogoppervlak.

Wat als je lenzen te sterk zijn?

Onjuiste sterkte: niet de juiste sterkte lenzen dragen kan hoofdpijnklachten veroorzaken. Dit merk je bijvoorbeeld als je bij het dragen van nieuwe lenzen last hebt van onscherp of wazig zicht met lenzen.

Hoe bewaar je harde lenzen?

Harde lenzen kun je droog bewaren op een veilige en schone plek, bijvoorbeeld op een schoteltje. Spoel ze af met (gekookt, afgekoeld) water voordat je ze weer indoet. Je kunt ze beter niet in (kraan)water bewaren, omdat dat niet honderd procent gezuiverd is.