Wat moet ik doen om naar Schotland te gaan?

Wat moet ik doen om naar Schotland te gaan?

Reizen naar Schotland t/m 17 maart 2022

  1. Vul het formulier passagiersgegevens van de Britse overheid 48 uur voor vertrek in.
  2. Heb je vaccinatiebewijs bij de douane bij de hand.

Kan ik naar Schotland op vakantie?

Als je een reis naar Schotland plant, houd je dan vanwege de uitbraak van COVID-19 (het coronavirus) gelieve op de hoogte met het laatste reisadvies van de Belgische en Nederlandse overheden. Je kunt zo enige reisbelemmeringen voor het gehele Verenigd Koninkrijk in een oogopslag zien.

Hoeveel dagen per jaar regent het in Schotland?

Gemiddeld zijn er in Schotland tweehonderdvijftig dagen per jaar met neerslag per. Tijdens deze dagen valt er gemiddeld tien millimeter per dag. Dit is ongeveer drie maal zoveel als dat er gemiddeld op jaarbasis in Nederland valt. Hiermee hoort Schotland tot de natste plaatsen van Europa.

Hoe naar Schotland vanuit België?

Vanuit België en Nederland zijn er geen rechtstreekse verbindingen naar Schotland. Je kan dus niet de boot naar Edinburgh nemen. Alle overtochten vanuit België en Nederland trekken naar Engeland, vanwaar je vervolgens nog verder naar het noorden moet rijden.

Welke kleurcode heeft Schotland?

De kleurcode van het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk is groen.

Kan ik naar Frankrijk reizen?

Voor Frankrijk is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Nederlandse ingezetenen hebben voor Frankrijk geen visum nodig.

Wat is een rondreis door Schotland?

Een rondreis door Schotland is perfect voor iedereen die houdt van prachtige natuur, charmante steden, lekker eten, vriendelijke mensen en een rijke geschiedenis. Blijf niet alleen in de steden hangen, maar huur een wagen (of neem je eigen auto mee met de ferry) en verken de fantastische landschappen van dit noordelijk gelegen land.

Wanneer is de beste reistijd voor Schotland?

De beste reistijd voor Schotland. Hoogseizoen is het in Schotland van april tot en met oktober. De beste reistijd valt in mei, juni en september. De temperatuur is in deze periode goed en je hebt minder last van vliegen. Je kunt Schotland echter in elk seizoen bezoeken, de weersomstandigheden zijn het hele jaar door mild, wisselvallig en onstabiel.

Wanneer is het hoogseizoen in Schotland?

Hoogseizoen is het in Schotland van april tot en met oktober. De beste reistijd valt in mei, juni en september. De temperatuur is in deze periode goed en je hebt minder last van vliegen. Je kunt Schotland echter in elk seizoen bezoeken, de weersomstandigheden zijn het hele jaar door mild, wisselvallig en onstabiel.