Wat mag een baby egel eten?

Wat mag een baby egel eten?

Baby-egels moet je elke 3-4 uur voeren met melk. Je kunt dat druppelgewijs ingeven met bijvoorbeeld een pipetje of een spuitje. Je voert net zo lang tot de diertjes hun kopje afwenden of in slaap vallen. na het eten de buik masseren met een vochtig watje of kietelen met een penseel.

Wat te doen met baby egels?

Bij een baby egel Zorg ervoor dat de volwassen egel niet in de buurt is. Als de baby egels werden achtergelaten leg ze dan in een warme handdoek in een transportkist met een warmwaterkruik, ze mogen zeker geen kou krijgen. Breng ze daarna zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde opvangcentrum.

Hoe egeltje verzorgen?

Zorg voor een wild stukje tuin waar de egel meer voedsel en rust kan vinden en leg nestmateriaal op een plek om een nest te bouwen. Zet eten neer in de vorm van kattenvoer, hondenvoer, roerei etc. Egels houden van vochtig voedsel. Zet ook een bakje vers water neer (nooit melk!).

Hoe groot is een egel?

Uilen en roofvogels trekken zich echter niks van de stekels aan en pakken wel een egel als ze de kans krijgen. Egels zijn op zich niet erg groot, ze hebben een lengte van 18 tot 31 centimeter en een hoogte tot ongeveer 20 centimeter. Een volwassen egel kan maximaal anderhalve kilo zwaar worden.

Wat eet een egel in het voorjaar?

Hun voeding is sterk afhankelijk van het seizoen. In het voorjaar voedt hij zich met regenwormen, rupsen en kevers. In de zomer en het najaar komen meer seizoens-insecten op het bord. In de zomer eet een egel vooral kevers, wormen, insectenlarven, oorwormen, duizendpoten en pissebedden en kleine slakken die hij in een keer kan doorslikken.

Waar kun je de egel tegenkomen?

Je kunt hierbij denken aan vochtige weiden, grasvelden en loofbossen. Maar je kunt de egel ook gewoon in je achtertuin tegenkomen, wanneer deze veel begroeiing heeft. De egel eet vooral insecten en wordt daarom ingezet voor de bestrijding van ongedierte.

Wat eet een egel in de zomer?

In de zomer eet een egel vooral kevers, wormen, insectenlarven, oorwormen, duizendpoten en pissebedden en kleine slakken die hij in een keer kan doorslikken. Zijn keuze valt liever op zachtere ongewervelde dieren als wormen en rupsen boven hardere kevers.