Wat kun je met dakrails?

Wat kun je met dakrails?

Dakdragers zijn onmisbaar want wat je ook wil vervoeren op het dak van de auto, je hebt iets nodig waar je het veilig op kunt vastmaken….Functie van de dakdrager:

 • dakkoffer of daktas.
 • speciale fietsdragers.
 • kano, kajak of surfboard.
 • bagagerek.

Waarom dakrails auto?

Een dakdrager is nodig wanneer u iets wilt meenemen op het dak van uw auto. Een Thule-dakdrager is veilig en gemakkelijk op uw auto te bevestigen – u kunt het zelf in enkele minuten doen. Voor elk automerk en -model is er een Thule-dakdragersoplossing die past.

Hoeveel gewicht kan dak auto dragen?

Je autodak kan een veelvoud van het gewicht van de goedgekeurde dakbelasting dragen. Zolang je maar stilstaat kun je makkelijk 200, 300 of 400 kilo op je auto laden.

Waar zijn dakrails voor?

Een gesloten dakrails of geïntegreerde dakrails is een rail op het dak waarbij u er niet onder door kunt kijken. Geïntegreerde rails worden ook wel flush railing genoemd. De dakdragers worden op deze rails gemonteerd.

Kan je dakdrager op elke auto?

Hebben jullie voor alle auto’s dakdragers beschikbaar? Ja, voor vrijwel iedere auto, behalve voor sommige bestelauto’s en Amerikaanse auto’s.

Hoeveel gewicht kan een dakdrager hebben?

Alle dakdragers kunnen rond de 75kg aan wat voldoende is voor het gewicht van de daktent (50 a 60kg). Het advies van de fabrikant is gebaseerd op de belasting tijdens het rijden. Stilstaand kunnen dakdragers vaak tot 300 kilo aan.

Waar vind je de maximale toegestane Daklast?

De maximale daklast van uw auto. Die vindt u in het instructieboekje van uw auto.

Waar dakrails plaatsen?

Dakdragers zijn dragers die in de breedte van de auto bovenop het dak worden gemonteerd. Wanneer je auto geen dakrailing heeft, dan monteer je de dakdragers vaak in de deuropening van de auto of op een aangegeven montagepunt op het dak.

Welke dakdragers heb ik nodig?

G3 CLOP Airflow: Beste universele dakdrager.

 • Thule SmartRack: Beste dakdragers voor open dakrail.
 • G3 Atlantic: beste dakdrager voor bedrijfswagens.
 • Hapro Cronos Aero 2 Wingbar: Beste dakdrager met draagvermogen van 100 kg.
 • Twinny Load Universele Dakdragerset: beste dakdrager van TwinnyLoad.
 • Kan elke dakkoffer op elke dakdrager?

  Iedere dakkoffer is in principe geschikt voor jouw auto, maar voor het bevestigen van een dakkoffer op jouw auto heb je ook dakdragers nodig. Een dakdrager bevestig je aan de dakrails van je auto. Indien jouw auto geen dakrails heeft zijn er ook systemen waardoor je de dakdragers in de deuropening kunt bevestigen.