Wat kun je doen tegen urineverlies?

Wat kun je doen tegen urineverlies?

Wat kun je doen tegen urineverlies? 7 tips

  1. 1: Laat je onderzoeken. Je zit er misschien niet op te wachten, maar de allereerste en direct de belangrijkste stap is om je te laten onderzoeken.
  2. 2: Leef gezond.
  3. 3: Drink genoeg.
  4. 4: Stop met roken.
  5. 5: Voorkom verstoppingen.
  6. 6: Train je bekkenbodem.
  7. 7: Zorg voor bescherming.

Wat kan ik zelf doen tegen incontinentie?

Incontinentie is vrijwel altijd goed te behandelen. Je kunt door middel van oefeningen leren om je bekkenbodemspieren bewust aan te spannen en weer te ontspannen. Ook kun je leren om bewust (plotselinge) verhoging van de buikdruk op te vangen. Zo kun je urine-incontinentie meestal verminderen of zelfs verhelpen.

Wat is een incontinentie?

Incontinentie is een aandoening waarbij u uw urine (plas) en/of ontlasting (poep) niet kunt ophouden. Dit leidt tot ongewild verlies van urine en/of ontlasting. U kunt de sluitspieren van uw blaas en/of darmen niet meer (volledig) controleren/beheersen.

Wat is incontinentie voor ontlasting?

Incontinent zijn betekent dat urine of ontlasting niet opgehouden kan worden. Bij onvrijwillig urineverlies wordt gesproken van urine-incontinentie. Incontinentie voor ontlasting wordt fecale incontinentie genoemd. Er zijn ook mensen die incontinent zijn voor zowel urine als ontlasting; dit heet dubbele incontinentie.

Wat is functionele incontinentie?

Functionele incontinentie. Functionele incontinentie is ongewild urineverlies waarbij cliënten niet meer in staat zijn zelfstandig naar het toilet te gaan door lichamelijke of cognitieve beperkingen. De oorzaak van de urine-incontinentie is dan dus niet gelegen in blaas of sluitspieren.

Wat is een incontinentie bij ouderen?

Incontinentie bij ouderen. Er zijn verschillende vormen van incontinentie: Urine-incontinentie: de klacht van elk onvrijwillig urineverlies. Fecale incontinentie: het onvrijwillig verlies van vaste of vloeibare ontlasting. Anale incontinentie: fecale incontinentie plus het onvrijwillig verlies van gas.