Wat kost de brug van Denemarken naar Zweden?

Wat kost de brug van Denemarken naar Zweden?

Øresund tussen Kopenhagen en Zweden De tol (2019*) wordt geheven aan de Zweedse kant. Voor een auto is de prijs 450 DKK of 620 SEK (Zweedse Kronen) of € 62. Als de auto (met of zonder trekhaak) langer is dan 6 m, of als het voertuig een caravan trekt, is het tarief* 900 DKK of 1240 SEK (€ 124).

Welke bruggen naar Zweden?

Je kunt ook naar Zweden over de brug tussen Denemarken en Zweden. De meest voor de hand liggende route is waarschijnlijk een korte oversteek met de veerboot van Puttgarden naar Rødby en vervolgens via de Öresundsbrug van Kopenhagen naar Malmö.

Hoe betaal je tol in Zweden?

Contant betalen bij de brug kan in Zweedse kronen, Deense kronen of euro’s. Gangbare creditcards worden geaccepteerd, waaronder de ANWB Mastercard en ANWB Visa Card.

Hoeveel km is de brug van Denemarken naar Zweden?

Sinds de opening van de Öresundbrug op 1 juli 2000 is de reis met eigen auto of camper van Nederland naar Zweden veel gemakkelijker geworden. De 16 kilometer lange brug en tunnel verbindt de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, met Malmö in het zuiden van Zweden.

Heb je voor Zweden een vignet nodig?

Geen vignet voor Zweden Je hebt dus niet, zoals in bijvoorbeeld Tsjechië en Slovenië, een vignet nodig voor de snelwegen in Zweden. Je hoeft van tevoren niets te doen en het wijst zich allemaal vanzelf.

Hoeveel tol naar Zweden?

Er zijn geen tolwegen in Zweden….Sontbrug.

enkele reis A B
Auto’s en busjes tot 6 m lengte 54 24
Auto’s en busjes 6 tot 10 m lengte, en combinaties met caravan of aanhangwagen tot 15 m 108 48
Auto’s en busjes langer dan 10 m, en combinaties met caravan of aanhangwagen langer dan 15 m 205 89
Motoren 29 12