Wat is un3480?

Wat is un3480?

Dit etiket geeft aan dat er lithium batterijen vervoerd worden. Het is sinds 1 januari 2019 verplicht om deze markering te voeren. Het etiket is voorzien van een UN 3480 code. Je kunt zelf een telefoonnummer invoeren, dan wordt het op het etiket gezet.

Wat is un3481?

UN 3481 stickers gaan om lithium-ion batterijen. Bij dit type lithium batterijen is er een typerende UN34 codering. Vervolgens moet er bepaald worden voordat u lithium batterijen gaat verzenden of deze in of bij het product verpakt zijn, of dat deze in het geheel los getransporteerd gaan worden.

Hoe worden batterijen vervoerd?

Vervoerders nemen lithium-ion batterijen mee op transport, maar bedrijven zoals UPS, DPD en Post.nl hanteren daarvoor wel de gangbare wettelijke regels. De meeste vervoerders hebben dan ook op hun site uitgebreide handleidingen staan hoe de zending aangeboden moet worden voor transport.

Hoeveel accu’s mag je vervoeren?

Transportwijze Weg/spoor (ADR/RID)
> 100 Wh (per accu)
Verpakkingssituatie Accu(‘s) los verpakt
Verpakkingsinstructiecode ADR/RID P903, LP903
Maximale hoeveelheid 333 kg per transporteenheid (vrachtwagen incl. trailer) voor vrijstelling volgens ADR 1.1.3.6

Waar moet je een batterij weggooien als hij leeg is?

U kunt uw lege batterijen inleveren bij alle winkels en supermarkten die batterijen verkopen. Maar ook bij veel basisscholen, campings, het gemeentelijk depot en de chemokar. Kijk voor inleverpunten bij u in de buurt op de website van Stibat (Stichting Batterijen).

Waar stop je batterijen in?

Voor de veiligheid is het beter de contactpunten van je batterijen af te plakken met een stukje tape om kortsluiting te voorkomen en deponeer het bij het inzamelpunt. Met een grote accu zoals je autobatterij of de batterij van je e-bike kan je terecht in het recyclagepark, bij je autohandelaar of je fietsenverkoper.