Wat is het verschil tussen werpen en stoten?

Wat is het verschil tussen werpen en stoten?

Tijdens het stoten van de kogel mag de begrenzing van de ring en de stootbalk niet overschreden worden, de balk mag alleen aan de binnenzijde aangeraakt worden. Men mag de kogel niet werpen, maar deze dient vanaf een uit de schouder komende beweging vanuit de nek gestoten te worden.

Waarom kogelstoters zwaar?

Bij het kogelstoten worden er verschillende technieken gebruikt, de regel is wel dat de kogel vanuit de nek moet vertrekken bij het stoten. Anders spreken we van kogelwerpen in plaats van stoten. Kogelstoters zijn meestal zwaar gebouwd en hebben enorm veel explosieve kracht in hun armen.

Wat is het gewicht van een discus?

Hoe zwaar zijn de verschillende projectielen? De volgende gewichten worden gebruikt bij de mannen: een kogel weegt 7,26 kg (net zo zwaar als een stoeptegel), een discus weegt 2 kg (ongeveer 2 pakken suiker) en een speer 800 gram.

Hoe zwaar is een discus bij discuswerpen?

De volgende gewichten worden gebruikt bij de mannen: een kogel weegt 7,26 kg (net zo zwaar als een stoeptegel), een discus weegt 2 kg (ongeveer 2 pakken suiker) en een speer 800 gram.

Wat is het wereldrecord discuswerpen?

Discuswerpen
Belgisch record 67,26 Philip Milanov 61,40 Marie-Paule Geldhof
Nederlands record 68,12 Erik de Bruin 70,22 Jorinde van Klinken
Europees record 74,08 Jürgen Schult 76,80 Gabriele Reinsch
Wereldrecord 74,08 Jürgen Schult 76,80 Gabriele Reinsch

Hoe zwaar is een speer?

Hoeveel gram weegt een discus voor vrouwen?

Het discuswerpen is een atletiekdiscipline, waarbij een lensvormige discus weggeslingerd wordt. De mannen werpen een discus met een massa van 2 kg en 220 mm doorsnede, terwijl bij de vrouwen de discus 1 kg weegt bij een doorsnede van 181 mm. Bij junioren en masters wordt met andere gewichten geworpen.

Hoeveel kilo weegt een discus voor mannen?