Wat is een Verwarmingscurve?

Wat is een Verwarmingscurve?

De verwarmingscurve houdt in kleine mate rekening met de buitentemperatuur en zorgt hierdoor dat de ketel zo energiezuinig mogelijk wordt aangestuurd. Hoewel de v-Smart zelflerend is, kan het een tijd duren voordat de thermostaat door heeft wat het ideale stookprofiel is.

Wat is Voorlooptemperatuur warmtepomp?

Voorlooptemperatuur 60 °C Volledig vermogen tot -15 °C Het toepassingsbereik van de warmtepomp ligt in de ver- warmingsmodus tussen -20 °C en +35 °C. Tot een buiten- temperatuur van -20 °C wordt de werking van de warmte- pomp gegarandeerd.

Wat is weersafhankelijk stoken?

Naast de meest toegepaste methode om op de temperatuur te stoken waar de thermostaat zich in bevindt bestaat er de mogelijkheid om op de huidige buitentemperatuur te regelen. Dit noemt men weersafhankelijk stoken.

Wat is stooklijn warmtepomp?

Allereerst een korte uitleg over de ‘curve’, ook wel ‘stooklijn’ genoemd: De wamtepomp werkt weersafhankelijk, hoe kouder het buiten wordt, hoe hoger de aanvoertemperatuur zal zijn. Dat is goed, want hoe lager de aanvoertemperatuur kan blijven hoe hoger het rendement van de warmtepomp.

Wat is een goede stooklijn?

Ook al is het binnen 10 °C te warm, de ketel zal niet uitgaan, als het buiten 18 °C is. Een goed ingestelde stooklijn onderhoudt altijd een binnentemperatuur van 20 °C. Zo staat het in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Lukt dat u niet, dan is dat uw fout.

Wat zijn Stooklijnen?

De stooklijn (of ook wel de stookcurve of verwarmingscurve genoemd) is een wiskundige functie die aan elke (buiten)temperatuur een specifieke temperatuurwaarde toekent. Meer precies, het bepaalt en geeft aan hoe hoog de aanvoertemperatuur moet zijn om de ruimtes te verwarmen tot de gewenste temperaturen.

Wat is een buitenvoeler?

Een buitenvoeler is een klein doosje dat aan de gevel wordt geplaatst, waarmee continu de buitentemperatuur wordt gemeten. De buitenvoeler hangt best aan meest noordelijk gerichte buitenmuur, uit de zon. De buitenvoeler stuurt de ketel zodat hij steeds op de laagst mogelijke watertemperatuur kan werken.

Wat is een weersafhankelijke regelaar?

Een weersafhankelijke regeling zorgt ervoor dat de temperatuur van het cv-water wordt afgestemd op de actuele buitentemperatuur. Voordelen hiervan zijn: De gemiddelde temperatuur van het cv-water is lager, waardoor de ketel met een hoger rendement warmte kan opwekken.

Wat is de beste watertemperatuur voor een CV ketel?

In een redelijk tot goed geïsoleerd huis is 50 of 60 graden vaak voldoende. Een huis met (zeer) goede isolatie kun je ook met een watertemperatuur van 35 tot 50 graden warm krijgen. Check wel of je radiatoren genoeg warmte kunnen afgeven.

Wat is een Optimaliserende regeling?

Een optimaliserende regeling regelt de opstarttijd van de cv-installatie met de buitentemperatuur en de warmtelast in het gebouw. Hierdoor is het gebouw op een bepaalde tijd op de gewenste temperatuur. Het opwarmen (vanuit nacht- naar dagbedrijf) duurt dan zo kort mogelijk.