Wat is een Thuiscode?

Wat is een Thuiscode?

Hiermee kunnen ontvanger én verzender de status van het pakket online volgen en zien wanneer het pakket wordt/is bezorgd. De niet-thuiscode ontvang je van de bezorger als het niet lukt om je pakje te bezorgen. Met deze code kun je als ontvanger via track & trace kijken wanneer en waar je pakje is afgeleverd.

Welke laatste 3 cijfers identiteitsbewijs PostNL?

Je hoeft het scanapparaat van de bezorger niet meer aan te pakken. De bezorger zal na jouw toestemming tekenen voor ontvangst. Hij zal vragen om je identiteitskaart te zien en de laatste 3 cijfers van je rijksregisternummer en je naam noteren in het handtekeningveld.

Wat gebeurt er met pakket als je niet thuis bent?

Niemand thuis bij het bezorgen van je pakket? Dan wordt je pakket afgegeven bij de buren of bij een PostNL-punt. In je e-mail en in de PostNL-app vind je een track & trace code. Met deze code kun je zien waar je je pakket kunt ophalen of vul de code hieronder in.

Waarom ID laten zien PostNL?

De verzender van je pakket geeft aan dat er een leeftijdscheck nodig is. Onze bezorger controleert dan jouw leeftijd aan de deur. Onze bezorger vraagt je om een geldig legitimatiebewijs te tonen.

Wat is barcode of niet Thuiscode?

Bezorger gemist? Als je geen PostNL-account hebt of we hebben je e-mailadres niet herkend via de verzender, dan laat de bezorger nog wel een ‘niet-thuisbriefje’ achter. Op dit briefje staat een ‘niet-thuiscode’. Met deze code kun je op track & trace zien waar je je pakket kunt ophalen.

Waar staan de laatste 3 cijfers identiteitsbewijs?

Hij zal vragen naar de laatste 3 cijfers van je legitimatiebewijs en deze noteren in het handtekeningveld.

Heb je ID nodig om pakket te versturen?

Voor contactloze bezorging van post of pakketten waarvoor moet worden getekend, vragen we je een geldig legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs) bij de hand te hebben. Geef de drie laatste tekens hiervan door aan onze bezorger. Die tekent hiermee dan voor de ontvangst van je pakket.

Wat is een Belgisch paspoort?

Een Belgisch paspoort is een document om uw identiteit te bewijzen in de landen waarvoor de Belgische identiteitskaart (eID) niet volstaat. Ook kinderen jonger dan 12 jaar hebben meestal een paspoort nodig. Met een paspoort kunt u naar alle landen ter wereld reizen, desnoods aangevuld met de vereiste visa.

Wanneer moet je je paspoort verlengen?

Op tijd je paspoort verlengen Op dit moment is elk paspoort nog 5 jaar geldig. Er liggen plannen bij de overheid om dit te verlengen tot 10 jaar, maar op dit moment is dat nog niet zeker. Dus elke 5 jaar moet je je paspoort verlengen.

Wanneer mag uw paspoort verloren of gestolen worden?

Uw paspoort mag in de laatste 5 jaar niet meer dan 1 keer verloren of gestolen zijn. U mag niet het voorwerp zijn van een gerechtelijke, politionele of administratieve maatregel die de onvoorwaardelijke uitreiking van een nieuw paspoort verhindert.

Kan je een pakketje voor iemand anders ophalen?

Wil je je pakket laten ophalen door iemand anders? Dat kan alleen met het kaartje dat je krijgt van de bezorger. Degene die jouw pakket komt ophalen moet zich altijd legitimeren. Ook vragen we hem of haar naar je adresgegevens.

Waar is mijn pakket afgeleverd?

Op track & trace (ook beschikbaar in de PostNL-app) vind je altijd de laatste informatie over je pakket. Vul de track & trace-code (barcode of ‘niet-thuis code’) en de postcode van de ontvanger in, en je ziet direct wanneer we je pakket bezorgen.

Waar staat de track en trace code?

Pakket of aangetekende brief volgen (met track & trace) Je vindt die code op het verzendbewijs of bijvoorbeeld in de e-mail van de online winkel waar je een aankoop hebt gedaan.

Kan je pakketjes ophalen?

Dit moet je weten over het ophalen Neem ter controle een geldig legitimatiebewijs mee (geen kopie). Haal je pakket op binnen 1 week. Daarna gaat het terug naar de afzender. Soms moet je betalen bij het ophalen.

Wat moet je doen als je pakket niet aankomt?

Bestelling bij een webwinkel

  1. Neem contact op met de webwinkel.
  2. Neem contact op met de bezorger, bijvoorbeeld PostNL of DHL.
  3. Aankoop terugsturen voor ontvangst.
  4. Wil je de aankoop wel ontvangen?
  5. Check de advertentie.
  6. Track and trace code bewaren.
  7. Neem contact op met de postbezorger.
  8. Stap naar de Geschillencommissie.

Wie is verantwoordelijk voor mijn pakket?

Als verkoper ben je in principe altijd verantwoordelijke voor de verzending. Je mag deze verantwoordelijkheid niet verleggen naar de klant door bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden te vermelden dat het risico van de eventuele schade tijdens verzending voor risico van de klant is.