Wat is een ongebonden werknemer?

Wat is een ongebonden werknemer?

Bent u lid van een werkgeversorganisatie (als werkgever) of van de vakbond (als werknemer), dan bent u via hen gebonden aan de cao die zij afspreken voor de gehele branche. U heeft door het lidmaatschap uw recht om te onderhandelen over uw arbeidsovereenkomst als het ware uit handen gegeven.

Wat is het verschil tussen gravel en smashcourt?

Smash Court combineert de eigenschappen van gravel en kunstgras. Wilt u spelen op een tennisoppervlak met de eigenschappen van gravel, maar heel het jaar door kunnen spelen met lagere onderhoudskosten? Dan is Smash Court een perfect alternatief. Smash Court speelt comfortabel.

Hoe lang moet gravel drogen?

Bovendien wordt de baan glad en kan dit blessures tot gevolg hebben. De afgelopen maanden hebben geleerd dat de Gravel Prestige banen na regen snel droog zijn. Dit wil niet zeggen dat de banen bespeelbaar zijn, wacht tenminste 45 min. De baan ziet er droog uit, althans de toplaag ziet er droog uit.

Wat is een all weather tennisbaan?

Een tennisbaan die u het hele jaar kunt bespelen noemen we een all weather tennisbaan. Dit type baan is beter bestand tegen regen en vorst dan de traditionele gravelbanen. Met een all weather baan biedt u uw leden de gelegenheid om onder bijna alle weersomstandigheden te tennissen, ook in de winter.

Wat is een ongebonden werkgever?

Ongebonden werkgevers (Werkgevers die niet lid zijn van een werkgeversvereniging en ook niet onder algemeen verbindend verklaarde cao-bepalingen vallen) kunnen besluiten een bepaalde cao toe te passen op de arbeidsovereenkomsten van hun werknemers, via een incorporatiebeding.

Kan je met hardcourt schoenen op gravel?

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende ondergronden voor tennisbanen en dit vraagt om de juiste schoenen. Waar je op gravel- en kunstgrasbanen wel wat extra grip kunt gebruiken, moet je op hardcourt- en indoorbanen juist oppassen dat je voeten niet ‘vast’ komen te staan.

Wat is een hardcourt tennisbaan?

Hardcourt is een harde ondergrond voor tennisbanen, op basis van beton of asfalt, waarop een rubberachtige coating is aangebracht die de onderlaag waterdicht afdekt en geschikt is om de belijning op aan te brengen.. Er zijn diverse coatings beschikbaar, van hard (snelle baan) tot zacht en flexibel (langzame baan).

Waarom gravel sproeien?

Door overdag te sproeien zorg je ervoor dat het gravel binding houdt en ontmenging tegengaat (kneedbaar blijft). ’s Nachts sproeien zorgt er voor dat vocht ook de lava bereikt, waardoor het gravel overdag door de capillaire werking (afgifte van water aan de gravel toplaag) van het lava vochtig blijft.

Kan je op een natte baan tennissen?

Bij (mot)regen Zodra het hard begint te regenen is het advies om te stoppen met tennissen. Het toch doorgaan met tennissen bij regenval zal niet direct leiden tot schade aan de banen, maar de speleigenschappen gaan wel drastisch veranderen. Blijven spelen op een natte en/of gladde ondergrond is op eigen risico!

Wat voor tennisbanen zijn er?

Tennis wordt op de hele wereld op verschillende soorten ondergrond gespeeld:

  • Gras.
  • Kunstgras.
  • Gravel.
  • French court.
  • Hardcourt.
  • Tapijt.
  • SmashCourt.