Wat is een Meerfasenpil?

Wat is een Meerfasenpil?

Dit medicijn is een anticonceptiepil. Het is een zogenaamde meerfasenpil. Dit betekent dat de pillen in de strip verschillende samenstellingen hebben, herkenbaar aan de kleur. Estradiol en diënogest zijn vrouwelijke geslachtshormonen.

Waarom Meerfasenpil?

Bij de meerfasenpil worden de natuurlijke schommelingen van de eigen hormonen tijdens de cyclus nagebootst. De strip/schijf bevat verschillende kleuren pillen met andere hoeveelheden oestrogeen- en progestageenhormonen per kleur.

Kun je middenin je strip stoppen met de pil?

Je kunt op elk moment stoppen met de pil, maar vaak wordt geadviseerd om je strip af te maken. Tijdens de onttrekkingsbloeding die volgt ben je gewoon nog beschermd. Pas op de dag dat je aan een nieuwe strip zou beginnen, maakt je lijf zich op om de natuurlijke cyclus weer over te nemen.

Wat zijn de functies van hormonen?

Functie van hormonen. Hormonen zijn betrokken bij verschillende processen en functies in je lichaam: Voortplanting. Zo zijn de vrouwelijke hormonen betrokken bij menstruatie, zwangerschap en de menopauze of overgang en zijn mannelijke hormonen betrokken bij de productie van spermacellen. Stofwisseling.

Welke hormonen zijn betrokken bij je lichaam?

Hormonen zijn betrokken bij verschillende processen en functies in je lichaam: Voortplanting. Zo zijn de vrouwelijke hormonen betrokken bij menstruatie, zwangerschap en de menopauze of overgang en zijn mannelijke hormonen betrokken bij de productie van spermacellen. Stofwisseling.

Welke hormonen worden gemaakt in een klieren?

Hormonen worden gemaakt in een verschillende klieren: Hypothalamus en hypofyse. Pijnappelklier of epifyse. Schildklier en bijschildklieren. Bijnieren. Alvleesklier of pancreas. Thymusklier of zwezerik. Eierstokken of zaadballen. Vanuit deze klieren gaan de hormonen de bloedbaan in. Via de bloedbaan komen ze terecht bij de organen

Wat zijn de hormonen van de baarmoederslijmvlies?

Voorbeelden zijn hormonen van: Het ovarium, onder andere oestrogeen: veroorzaken het ontstaan van de secundaire geslachtskenmerken en bevorderen de groei van het baarmoederslijmvlies. De testis, onder andere testosteron: stimuleren de ontwikkeling van de secundaire geslachtskenmerken bij jongens en bevorderen bovendien de rijping van de zaadcellen.