Wat is een Inprentingsstoornis?

Wat is een Inprentingsstoornis?

Inprenting is het vermogen om nieuwe informatie te leren. Als er sprake is van inprentingsstoornissen worden recente gebeurtenissen vergeten (bijvoorbeeld namen van personen die men net nog gezien heeft, een ketel water die op het gas is gezet, wat men die ochtend gegeten heeft, wat er net gezegd is).

Wat is een retentie interval?

Dit onthouden wordt ook wel de retentie van kennis genoemd: de retentie is de hoeveelheid te reproduceren materiaal na een bepaalde tijd waarin de kennis niet gebruikt wordt. Deze periode heet het retentie-interval (Custers, 2010).

Heb ik dementie?

Kenmerken van dementie vergeetachtigheid; taalproblemen, bijvoorbeeld niet op woorden kunnen komen of de betekenis van woorden vergeten; gedragsverandering, bijvoorbeeld ongeduldiger worden, of woedeaanvallen; problemen met dagelijkse handelingen, zoals boodschappen doen of het bedienen van een computer.

Lees ook:   Hoeveel hoefsmeden zijn er in Belgie?

Hoe komt geheugenverlies?

Meestal is geheugenverlies tijdelijk en plotseling. Oorzaken zijn bijvoorbeeld stress, alcohol (Korsakov), ouderdom, dementie of hersenletsel. (Permanent) geheugenverlies is moeilijk te behandelen. Om je geheugen optimaal te houden is een gezonde leefstijl belangrijk.

Wat is een medewerker retentie?

wat doet een medewerker retentie? Op de afdeling retentie bel je klanten die een product of dienst hebben opgezegd. Als medewerker retentie ben jij degene die probeert te achterhalen wat de reden van opzegging is en tevens probeert de klant te behouden.

Wat gebeurt er als je iets vergeet?

Vergeten is het proces waardoor informatie in het geheugen verloren gaat. In principe vergeet men meer en meer, naarmate iets langer geleden is, zoals blijkt uit de vergeetcurve. Het woord vergeten wordt meestal gebruikt in verband met het declaratief geheugen; onze parate kennis van feiten en gebeurtenissen.

Hoe snel vergeet je iets?

Hoe snel mensen gemiddeld iets vergeten, is te zien in de Vergeetcurve van Hermann Ebbinghaus (zie afbeelding). Volgens Ebbinghaus helpt het om regelmatig te herhalen (je vergeet het dan steeds minder snel), plaatjes te gebruiken en om hardop te lezen (dan onthoud je het beter).

Lees ook:   Wat is de beste plaats voor je bed?

Hoe heet het als je vergeetachtig bent?

Als iemand vergeetachtig wordt, betekent dit niet meteen dat het om alzheimer of een andere vorm van dementie gaat. Vaak gaat het om normale (ouderdoms-)vergeetachtigheid. Het kan ook een lichamelijke of psychologische oorzaak hebben.