Wat is een Hormoonimplantaat?

Wat is een Hormoonimplantaat?

Het hormonaal implantaat is een soepel reservoir van zo’n 4 cm lang en 2 mm breed. Het heeft met andere woorden ongeveer de afmetingen van een lucifer. Het wordt vlak onder de huid van de arm ingebracht en verspreidt 3 jaar lang een hormoon in het bloed.

Welke gunstige bijwerking heeft het gebruik van de pil voor een vrouw?

Bij de combinatiepil heb je meestal minder bloedverlies en minder pijn als je ongesteld wordt. Je wordt in de stopweek ongesteld. Je weet dus wanneer je ongesteldheid er aan komt.

Hoeveel procent betrouwbaar is de pil?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

Kan je zwanger worden met anticonceptiestaafje?

Het anticonceptiestaafje is even betrouwbaar als de pil. De kans op een zwangerschap is namelijk maar 0,3% per jaar. De betrouwbaarheid neemt af als hij verkeerd wordt geplaatst of als hij langer dan 3 jaar in je arm zit.

Wat zijn de voordelen en nadelen van de pil?

De voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
Zeer betrouwbaar (>99,5%) Minder betrouwbaar bij braken, diarree en een vergeten pil
Je kan je menstruatie uitstellen of plannen Je moet er dagelijks aan denken
Minder hevige en pijnlijke menstruaties Beschermt niet tegen soa’s

Hoe betrouwbaar is de pil als je doorslikt?

U kunt de pil gedurende 1 jaar veilig doorslikken. U heeft dan tussendoor wel meer risico op doorbraakbloedingen.

Hoe weet je dat je niet zwanger bent als je aan de pil bent?

Om erachter te komen of je daadwerkelijk zwanger bent is het eerst belangrijk om een zwangerschapstest te doen. Als je ongewenst zwanger bent geworden of als je bang bent dat je zwanger bent geraakt, kun je een morning-afterpil slikken. Hoe sneller hoe beter, want de werking ervan neemt af naarmate je langer wacht.

Wat is het verschil tussen Mirena en koperspiraal?

Er zijn twee soorten spiraaltjes: het koperspiraal en het hormoonspiraal. Het koperspiraal bevat geen hormonen en is daardoor geschikt wanneer je geen hormonen mag of wilt. Met een koperspiraal ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap. Een hormoonspiraal, zoals Mirena of Kyleena, bevat progestageen.

Wat zijn de verschillende soorten anticonceptie?

De verschillende anticonceptie soorten. Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt.

Wat zijn de verschillende anticonceptiesoorten?

De verschillende anticonceptie soorten Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt. Wil je graag meer informatie over een bepaalde anticonceptiemethode?

Wat zijn de anticonceptiemethoden zonder hormonen?

De enige anticonceptiemethoden zonder hormonen zijn barrièremethodes, het koperspiraaltje of sterilisatie. Wil je in plaats van synthetische hormonen liever natuurlijke hormonen gebruiken? Bekijk dan eens de anticonceptiepillen Qlaira of Zoely. In deze pillen zitten deels lichaamseigen hormonen.

Wat is de methode anticonceptie?

Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt.