Wat is dekolonisatie MRSA?

Wat is dekolonisatie MRSA?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie overweegt uw behandelaar een zogenaamde dekolonisatiebehandeling. Het doel hiervan is dat u de MRSA-bacterie kwijtraakt of het verminderen van de hoeveelheid MRSA-bacteriën.

Hoe MRSA test afnemen?

Neem de witte wisser en wrijf goed over de huis van het gebied tussen de anus en de geslachtsdelen (perineum). Steek de wisser in het buisje en breek af op het breekpunt. DUw de wisser goed vast in de dop. Sluit de eswab af met enkel de witte wisser er nog in.

Wat is besmetting met MRSA?

Besmetting met MRSA Methicillin-resistant Staphylococcus aureus vindt vooral plaats door direct huidcontact, voornamelijk via de handen. Soms kan MRSA via huidschilfers of niezen in de lucht komen en zo ingeademd worden, dit leidt zelden tot besmetting. MRSA is vanwege de resistentie voornamelijk een probleem voor ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Waar komt de MRSA bacterie voor?

Patiënten met klachten van de MRSA bacterie kunnen de bacterie makkelijker overdragen. Daarnaast komt MRSA ook bij verschillende diersoorten voor en kan MRSA van dier op mens worden overgedragen. Binnen sommige delen van de veehouderij komt MRSA regelmatig voor, bijvoorbeeld bij varkens, vleeskalveren en vleeskuikens.

Kan MRSA teruggevonden worden?

MRSA wordt teruggevonden, kan een behandeling gestart worden om te voorkomen dat de bacterie zich verder over uw lichaam ver-spreidt. Deze behandeling bestaat uit het wassen van het lichaam en de haren met een ontsmettende zeep en het aanbrengen van een neuszalf. Dit gebeurt op voorschrift van de behandelende arts.

Wat is MRSA in het ziekenhuis?

In het ziekenhuis is MRSA een veelvoorkomende verwekker van postoperatieve wondinfecties en sepsis (bloedvergiftiging), waarbij de bacterie zich in het bloed bevindt. Via de bloedbaan kan de bacterie in de meest uiteenlopende organen abcessen veroorzaken die levensbedreigend kunnen zijn.