Wat is de totale CO2-uitstoot in Nederland?

Wat is de totale CO2-uitstoot in Nederland?

In Nederland bedraagt de totale CO2-uitstoot zo’n 167,3 miljard kg per jaar. Dat komt neer op 9.900 kg per persoon per jaar (data.worldbank.org – 2014). Het deel dat Nederland uitstoot, is ongeveer 0,46 procent van de wereldwijde uitstoot. China (28 procent aandeel), de VS (16 procent) en India (6 procent) zijn de grootste vervuilers.

Hoe stroomt koolstof in het ecosysteem?

Koolstof stroomt via autotrofe organismen (planten), hetrotrofe organismen (planteneters) en de reducenten door het ecosysteem heen. Dit noemen we de koolstofkringloop (BiNaS Tabel 93F). Autotrofe organismen zijn in staat om de koolstofatomen in CO2-moleculen om te zetten naar glucose.

Hoe compenseren de CO2-uitstoot?

CO2-uitstoot compenseren. Er zijn verschillende initiatieven waarbij je je eigen CO2-uitstoot kunt compenseren: Investeren in projecten waar energie mee wordt bespaard. Planten van bomen: bomen halen CO2 uit de lucht en zetten deze om in zuurstof.

Wat zijn de Opslagvormen van koolstof?

Lees ook:   Wat heb je nodig voor keuring rijbewijs?

Opslagvormen van koolstof in organismen zijn organische stoffen en carbonaten (in de regel calciumcarbonaat CaCO 3). Het skelet van zoogdieren is onder andere opgebouwd uit calciumcarbonaat. De organismen in terrestrische (in de Aarde) ecosystemen bevatten 800 Gt C en die in zeeën 3 Gt C, wat 0,001 % van de totale hoeveelheid koolstof is.

Wat is de CO2 uitstoot in atmosfeer?

Het overgrote deel van de CO2 uitstoot in de atmosfeer wordt veroorzaakt door de verbranding van verschillende fossiele brandstoffen. Fossiele brandstoffen worden gebruikt om als brandstof te dienen voor bijvoorbeeld auto’s, machines en elektriciteitscentrales. Hierbij worden de fossiele brandstoffen verbrand.

Hoeveel ppm is een CO 2 koudemiddel?

ppm) bedraagt. De MAC (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) waarde bedraagt 5.000 ppm. In de gasvormige fase is CO 2 circa 1,5 maal zwaarder dan lucht. Als koudemiddel (R744) is CO 2 geclassificeerd als niet giftig, niet corrosief, heeft een ODP (ozone depletion potential) van 0 en een GWP (global warming potential) van 1.

Lees ook:   Welke enzymen helpen de spijsvertering te verbeteren?