Inhoudsopgave
Wat is de oorzaak van taai slijm?
Taai slijm ontstaat door droge lucht, irritatie aan uw luchtpijp of als u veel rookt of recent gerookt heeft. Om dit taaie slijm op te lossen kunt u het volgende doen: Druppel 1 a 2 keer extra per dag met Nacl 0.9%.
Kan je stikken in taai slijm?
Stikken als gevolg van slijm gebeurt echter heel zelden. De behandeling bestaat uit adviezen van de fysiotherapeut over het hoesten, het slijm dunner maken met medicijnen zodat het makkelijker opgehoest kan worden en/of de hoeveelheid slijm minderen met medicijnen.
Wat kan ik doen tegen taaie slijmen in de keel?
Wat kan ik zelf doen tegen slijm in de keel?
- Probeer keelschrapen te vermijden.
- Een slokje water of thee kan helpen om het slijm weg te slikken.
- Zuigen op een snoepje en het gebruik van honing kunnen ook helpen.
Waar hoopt slijm zich op?
Taai slijm hoopt zich op in de luchtwegen Op de cellen die de binnenkant van de luchtwegen uitmaken, vinden we trilhaartjes terug. Onder normale omstandigheden rust er op deze trilhaartjes een dun laagje vloeibaar slijm (of mucus). Het slijmlaagje in de luchtwegen heeft een erg belangrijke functie.
Waar komt hoesten vandaan?
Hoest ontstaat doordat uw luchtwegen worden geprikkeld. Door het hoesten maakt uw lichaam uw luchtwegen schoon. Het hoesten zorgt er namelijk voor dat alles wat niet in uw luchtwegen thuishoort (zoals slijm, stof of rook) wordt verwijderd.
Waar komt slijm in de longen vandaan?
De oorzaak van slijm ophoesten En omdat je dat extra slijm niet goed kwijt kunt, blijft het in de bovenste luchtwegen hangen en wordt het langzaam dikker. De oorzaak van slijmhoest is vaak een verkoudheids- of griepvirus, maar kan ook het gevolg zijn van een luchtwegaandoening of een long- of keelontsteking.
Wat kan je doen tegen taai slijm?
Eet of drink friszure producten Door friszure producten te eten kun je ervoor zorgen dat er meer dun, waterig speeksel in je mond wordt gemaakt. Dit helpt tegen de vorming van taai slijm. Denk hierbij aan ananas, augurk, komkommer, zilveruitjes, appel, kiwi, druiven (zonder pit), mandarijnen, sinaasappelen en tomaat.