Wat is de genre van Matilda?

Wat is de genre van Matilda?

Kinderliteratuur
RomanHumorFantastische fictie
Matilda/Genres

Waar gaat Matilda over?

Matilda is gebaseerd op het gelijk genaamde kinderboek geschreven door Roald Dahl. Het verhaal gaat over het meisje Matilda die jong, slim, wat ongewoon is en veel van lezen houdt. Haar ouders vinden het allemaal niet interessant wat Matilda doet maar houden zich vooral bezig met televisie kijken en mensen oplichten.

Wat is het onderwerp van het boek Matilda?

Het onderwerp van het boek is dat Matilda hoogbegaafd is en dat ze erachter komt dat ze met haar ogen dingen omver kan gooien. Dat traint ze steeds meer en dan gaat ze haar verschrikkelijke schoolhoofd straffen voor alles wat ze gedaan heeft bij de kinderen op de school.

Hoe eindigt het boek Matilda?

Het kon op de laatste bladzijde net zo goed afsluiten met, ze leefden nog lang en gelukkig. Het boek is wel ongeloofwaardig omdat Matilda nooit zulke krachten kan hebben en ook zal een meisje van 5 jaar nooit zo tegen haar ouders en leraar in opstand komen. Zoals de geintjes die ze bij haar vader uithaalt.

Wie speelt mevrouw bulstronk?

Kees Boot speelt schooldirectrice Bulstronk in musical Matilda.

Welk beroep heeft de vader van Matilda?

Matilda’s vader is een oplichter die tweedehands auto’s verkoopt voor een veel te hoge prijs en ze laat lopen door zaagsel in de motor te doen. Haar moeder is een geblondeerde verwende vrouw die alleen maar televisie kijkt en naar de bingo gaat.

Hoe oud is Roald?

74 jaar (1916–1990)Roald Dahl / Leeftijd bij overlijden

Hoeveel hoofdstukken heeft het boek Matilda?

Een kinderboek, bestaande uit 21 getitelde hoofdstukken met illustraties van Quentin Blake. In het Nederlands heet het boek ook ‘Matilda’.

Hoe heet de moeder van Matilda?

Juffrouw Bulstronk is het ‘ontzagwekkende vrouwelijke’ schoolhoofd van de Pletze Basisschool in Matilda (1988), waar Matilda en haar vrienden op zitten. Ze heeft vroeger meegedaan aan de Olympische Spelen met het onderdeel kogelslingeren.

Wie zijn de hoofdpersonen van Matilda?

Alle personages uit Matilda

  • Mevrouw Wurmhout. Meneer Wurmhout. Juffrouw Bulstronk. Juffrouw Engel.
  • Bram Bokkenpoot. Hortensia. Lavendel. Amanda Trip.
  • Matilda Wurmhout. Mevrouw Fens.

Wie is juffrouw Bulstronk?