Wat is de 128 dagen eis?

Wat is de 128 dagen eis?

128 dagen. Veel vaste reiskostenvergoedingen zijn gebaseerd op de 128-dagenregeling. Een werknemer die in een kalenderjaar op tenminste 128 dagen van zijn woning naar een vaste plaats van werkzaamheden reist, mag belastingvrij een vaste reiskostenvergoeding ontvangen alsof op 214 dagen naar die plaats wordt gereisd.

Hoe werkt uitruil reiskosten 2021?

Deze uitruil vindt plaats tot de werknemer € 0,19 per kilometer aan reiskostenvergoeding heeft ontvangen. Het voordeel van deze uitruil is dat de werknemer minder loonbelasting hoeft af te dragen over zijn eindejaarsuitkering. De werkgever betaalt in deze situatie minder sociale lasten.

Vaste vergoeding mogelijk Hiervoor kunt u gebruikmaken van de zogenoemde 128/214-dagenregeling (wettelijke regeling). Deze regeling houdt in dat als uw werknemer minstens 128 dagen per jaar naar de vaste werkplek reist, de reiskostenvergoeding op jaarbasis mag worden berekend alsof uw werknemer op 214 werkdagen reist.

Wat is binnen 10 dagen?

Wanneer uw rijbewijs door de politie is ingevorderd moet u binnen 10 dagen bericht krijgen van de officier van justitie over wat er met het rijbewijs gaat gebeuren. De officier kan besluit tot inhouding van het rijbewijs of hij kan het rijbewijs aan u teruggeven. De eerste 10 dagen zijn dus beslissend.

Wat is de 36 weken of 128 dagen eis?

Redactie de voorwaarde waarbij minstens op 36 weken (bij een 5-daagse werkweek) wordt gereisd en de volledige reiskostenvergoeding onbelast mag worden betaald, is 60% geworden, namelijk 128 dagen per jaar. Voorwaarden zijn: 214 is het aantal werkbare dagen per jaar.

Is er een maximum aan reiskostenvergoeding?

Reist u met eigen vervoer naar uw werk? Dan kan uw werkgever u maximaal € 0,19 per kilometer vergoeden, zonder dat u hierover belasting betaalt. Voor deze maximale kilometervergoeding maakt het niet uit welk vervoermiddel u gebruikt.