Wat heeft invloed op oogmeting?

Wat heeft invloed op oogmeting?

Invloeden die tot verkeerde resultaten kunnen leiden: Contactlenzen beïnvloeden de geometrie van het hoornvlies, en dus ook de visuele prestatie tijdens de oogmeting. Schommelingen in visuele prestaties zijn vaak het gevolg van medicijnen, zo kan bijv. de productie van traanvocht verminderen.

Wat is na refractie?

Het meten van de brekingsafwijking, d.m.v. o.a. het voorhouden van verschillende meetglazen heet ook refractie. Werkwoord is Refractioneren. In goed Nederlands `Oogmeting`. Een Narefractie is eigenlijk een verzoek van de voorschrijvende partij aan de leverende partij om de refractie, dus…

Hoe werkt refractie?

De lichtstralen worden gebundeld en afgebogen, zodat ze precies op het netvlies vallen. Dit noemt men refractie. Het netvlies, dat zich aan de binnenachterkant van de oogbol bevindt, zet de stralen om in elektrische stroompjes die via de oogzenuw worden doorgegeven aan de hersenen.

Wat betekent sferisch bij oogmeting?

Sferisch verwijst naar de sterkte van uw lens (gemeten in dioptrie eenheden) om de mate van verziendheid of bijziendheid te corrigeren. Het getal verschilt doorgaans per oog. De getallen hebben een plusteken als u verziend bent en een minteken als u bijziend bent.

Wat is refractie onderzoek?

Bij dit onderzoek meten we de functie van het centrale gedeelte van het netvlies. Voor dit onderzoek krijgt u pupilverwijdende en verdovende druppels. De optometrist plaatst elektroden op uw ogen, naast uw ogen en op uw voorhoofd.

Hoe heet een oogziekte?

Retinitis pigmentosa is een groep erfelijke ziekten van het netvlies. Het is een ernstige oogziekte. Bij retinitis pigmentosa gaat uw netvlies langzaam kapot. Daardoor kunt u uiteindelijk zeer slechtziend of blind worden.

Welke oogaandoeningen zijn er?

Oogziektes

  • Maculadegeneratie.
  • Glaucoom.
  • Staar.
  • Diabetische retinopathie.
  • Retinitis pigmentosa.
  • Netvliesloslating.