Wat haalde de VOC uit Indonesie?

Wat haalde de VOC uit Indonesië?

Die kooplieden moesten de weg naar Oost-Indië zien te vinden. Dat gebied stond bekend om de exotische specerijen zoals: kruidnagel, peper, nootmuskaat, foelie en kaneel. Die specerijen waren vaak erg veel waard. De kooplieden hoopten dan ook veel winst te behalen met die handel.

Welke 3 producten werden verhandeld naar Europa?

De specerijenhandel is een commerciële activiteit, waarbij in de oudheid, middeleeuwen en vroegmoderne tijd specerijen, peper en andere exotische Aziatische producten naar Europa werden geëxporteerd in ruil voor goud en zilver.

Waar kun je foelie voor gebruiken?

Foelie wordt gebruikt bij typisch Hollandse lekkernijen. Het wordt dankbaar toegepast bij het stoven van vlees. En foelie is een onmisbaar bestanddeel in speculaaskruiden voor het bakken van speculaas, pepernoten en kruidkoek. Het is de nootmuskaatboom die ons een gouden combinatie aan kruiden geeft.

Wat is de specerijenhandel?

De specerijenhandel is een commerciële activiteit, waarbij in de oudheid, middeleeuwen en vroegmoderne tijd specerijen, peper en andere exotische Aziatische producten naar Europa werden geëxporteerd in ruil voor goud en zilver. De specerijen waren destijds in de keuken zeer gewild als smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Waar werden specerijen meegenomen?

Specerijen werden door de VOC meegenomen. De VOC betekent Verenigde Oost-Indische compagnie. Specerijen zijn delen van planten die lekker smaken of ruiken en werden uit Nederlands-Indië gehaald.

Wat zijn de specerijen in Azië?

In Azië komen veel verschillende soorten specerijen voor en deze werden ook door de VOC verhandeld, zoals kurkuma en kardemom uit India, gember uit Siam en steranijs uit China. De belangrijkste specerijen waren voor de VOC: peper, kaneel, kruidnagel, foelie en nootmuskaat. Deze exotische kruiden leverde in Europa veel geld op.

Wat was de handel in specerijen voor de VOC?

De handel in specerijen was voor de VOC het belangrijkste, want het leverde hun veel geld op. Specerijen zijn plantaardige producten en worden ook wel kruiden genoemd. In Azië komen veel verschillende soorten specerijen voor en deze werden ook door de VOC verhandeld, zoals kurkuma en kardemom uit India, gember uit Siam en steranijs uit China.