Wat doet een snelspanner?

Wat doet een snelspanner?

Met een snelspanner kunt u simpel gezegd uw wielen stevig vastzetten. Met een goede snelspanner kunnen u en uw fiets bijvoorbeeld beter tegen ruig terrein, omdat het absorberende vermogen van uw fiets wordt verbeterd.

Wat is het verschil tussen een steekas en een snelspanner?

Het goede is dat, in tegenstelling tot snelspanners (quick release) de steekassen deel uitmaken van het frame en geen onderdeel is van de wielset. Steekassen hoeven bijna nooit vervangen te worden, mits je ze niet kwijtraakt of toch een keer vernielt.

Waarom disc remmen?

Het voordeel van mechanische schijfremmen is dat deze eenvoudig te monteren zijn. Bij langdurig of intensief gebruik van de remmen zal je uiteindelijk merken dat de remkabel wat gaat oprekken en dat daardoor de remkracht kan afnemen. Het is dan tijd voor onderhoud of vervanging.

Hoe werkt quick release fiets?

Quick Release-functie Wanneer de snelontkoppelingshendel naar de CLOSE stand gezet wordt, beweegt de verstellermoer naar binnen. Deze kracht klemt het wiel tegen het frame en houdt het wiel stevig op zijn plek.

Hoe voorwiel fiets monteren?

Stap 1: Om het voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Stap 2: Schroef beide asmoeren (a) los. Stap 3: Plaats het voorwiel nu tussen de stangen van de voorvork in de voorwielhouders (e).

Welke kant snelspanner?

De snelspanner bestaat uit een trekstang die door de holle as gestoken wordt. Aan de linkerkant zit de spanner waarmee de as vastgezet wordt. Aan de rechterkant is de trekstang van schroefdraad voorzien waarop een asmoer geschroefd wordt.

Welke achteras fiets?

Achter: Als je racefiets met schijfremmen uitgerust is met steekassen, dan kan je ervan uitgaan dat je achternaaf een breedte heeft van 142 mm en dat de as een diameter heeft van 12mm. Voor: De voornaaf van racefietsen met steekassen + schijfremmen zal een breedte hebben van 100 mm.