Wat als je zwanger wordt tijdens tijdskrediet?
Verderzetting tijdskrediet De werkneemster heeft ook de mogelijkheid om het tijdskrediet en het zwangerschapsverlof te cumuleren. De werkneemster zal haar tijdskrediet niet hoeven stop te zetten om haar zwangerschapsverlof op te nemen; het zal tijdens de periode van zwangerschapsverlof gewoon door blijven lopen.
Wat betaalt werkgever bij zwangerschapsverlof?
Zwangerschapsuitkering via werkgever Meestal ontvangt uw werkgever de uitkering. Hij betaalt dan uw loon gewoon door tijdens uw verlof. De zwangerschapsuitkering is gelijk aan 100% van uw dagloon (loon dat u gemiddeld per dag verdient). Maar het is niet meer dan het maximumdagloon.
Hoelang mag je werken tijdens zwangerschap?
Eén week voor de vermoedelijke bevallingsdatum mag u niet meer gaan werken. De overige weken (prenataal) zwangerschapsverlof (maximaal 5 weken dus) mag u overdragen naar de (postnatale) bevallingsrust. Daardoor kan het postnatale verlof maximaal 14 weken bedragen.
Kun je werken als je zwanger bent?
Uw werkgever moet zorgen dat u tijdens en na uw zwangerschap veilig en gezond kunt werken. U heeft bijvoorbeeld recht op aangepaste werktijden, aangepaste werkzaamheden en op zwangerschapsverlof. Na uw bevalling heeft u het recht om onder werktijd uw kind borstvoeding te geven of te kolven.
Is zwangerschapsverlof gelijkgesteld voor vakantie?
Niet alleen effectief gewerkte dagen komen in aanmerking voor de berekening van de vakantieduur. Ook heel wat inactiviteitsdagen zoals ziekte, moederschapsverlof, vaderschapsverlof, aanvullende vakantie, jeugdvakantie, … worden met effectief gewerkte dagen gelijkgesteld.
Hoeveel vakantiedagen na zwangerschapsverlof?
Als u gaat bevallen, dan hebt u recht op 15 weken moederschapsverlof. Het moederschapsverlof bestaat uit twee delen: Voor de geboorte (‘zwangerschapsverlof’): maximaal 6 weken (waarvan 1 week verplicht te nemen) Na de geboorte (‘bevallingsrust’ of ‘bevallingsverlof’): minimaal 9 weken (verplicht te nemen).