Waarom wordt PTED niet vergoed?

Waarom wordt PTED niet vergoed?

Op basis van het beschikbare bewijs is de conclusie dat PTED minstens net zo goed is als de standaardoperatie. Hiermee voldoet PTED aan de stand van de wetenschap en praktijk. Daarom adviseert het Zorginstituut aan de minister voor Medische Zorg en Sport om PTED voortaan uit de basisverzekering te vergoeden.

Welke ziekenhuizen doen PTED?

Deze chirurgen werken bij een van de volgende 4 ziekenhuizen: Rijnstate Ziekenhuis (Arnhem), Rijnland Ziekenhuis (Leiderdorp), Park Medisch Centrum (Rotterdam) en St. Elisabeth Ziekenhuis (Tilburg). In het Park Medisch Centrum wordt de PTED uitgevoerd door dr.

Wat kost een PTED operatie?

Ondanks dat zorgverzekeraars geen vergoeding bieden voor de PTED operatie, voeren diverse ziekenhuizen deze operatie toch uit. Je moet dan alleen de kosten wel zelf betalen. De kosten bedragen dan 6.500 tot ruim 8.000 euro, afhankelijk van het ziekenhuis dat je kiest.

Waar wordt de PTED operatie uitgevoerd?

Dit is een nieuwe operatie waarbij via een klein sneetje aan de zijkant van de rug een kijkbuis met een camera wordt ingebracht. Via de opening tussen twee wervels kan de hernia dan worden verwijderd. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Wat kost een rug operatie?

In principe hoeft u de operatiekosten niet zelf te betalen. Uw basisverzekering vergoedt deze in zijn geheel. Voorwaarde is wel dat u naar een ziekenhuis gaat waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. Als uw eigen risico nog niet op is, moet u wel een deel van de kosten zelf betalen.

Welke specialist voor hernia?

Wanneer er sprake is van ernstige, recent ontstane verlammingsverschijnselen of zeer hevige pijnklachten, dan wordt u meestal op korte termijn geopereerd via de afdeling neurologie. Het weefsel dat door de hernia tegen de zenuw aandrukte is verwijderd. Hierdoor herstelt de zenuw waardoor pijn en klachten verminderen.

Hoe lang duurt PTED operatie?

De operatie duurt gemiddeld anderhalf uur en na een verblijf aansluitend van zo’n twee uur kunt u daarna gewoon zonder pijn weer naar huis. Vooral foraminale hernia’s en/of stenosen lenen zich bij uitstek voor deze innovatieve methode.

Hoe duur is een rugoperatie?

Hoe duur is een hernia-operatie?

Als u zowel een wervelkanaalvernauwing als een hernia heeft, dan kunnen beide aandoeningen tijdens dezelfde operatie worden verholpen. De ingreep duurt ongeveer drie kwartier tot 1,5 uur, afhankelijk van hoe uitgebreid de ingreep is. Hoe de ingreep er bij u uit gaat zien, bespreekt de chirurg vooraf uitgebreid met u.

Hoeveel kost een operatie gemiddeld?

Veelvoorkomende operaties/behandelingen

Behandeling Kosten
Operatie blindedarm € 5.049,83
Staaroperatie bij ziekte ooglens € 1.440,00
Hartoperatie (bij hartaandoening) € 8.143,26
Heupoperatie (inbreng heupprothese na breuk) € 6.467,80