Waarom Wandelsokken dragen?

Waarom Wandelsokken dragen?

Eén van de belangrijkste functies die een wandelsok heeft is het drooghouden van de voet. De tweede functie is dat de sokken zorgen voor extra schokdemping tijdens het wandelen. De combinatie van deze eigenschappen zorgt ervoor dat je minder last hebt van blaren en ook minder snel vermoeide of zere voeten zult krijgen.

Wat zijn goede herensokken?

De beste kwaliteit sok is nog altijd gemaakt van wol. Bewezen is dat na veelvuldig wassen de glans en de kwaliteit langer mooi blijven, dan van bijvoorbeeld katoenen sokken. Bovendien neemt wol beter vocht op, zodat je langer droge voeten houdt.

Waarom sokken?

Sokken beschermen je voeten tegen allerlei invloeden van buitenaf. Ze houden je voeten warm en ze zorgen ervoor dat je je niet bezeert door een scherp voorwerp. Tijdens het sporten beweeg je intensief. Daardoor ga je zweten.

Wat zijn sterke sokken?

Het Coolmax materiaal verkoelt en door het vermogen om vocht te absorberen voelt u de transpiratie minder op de voeten. Dit is wel zo fijn in de zomer. Daarbij zorgt Cordura ervoor dat de sokken slijtvaster zijn en daarom langer mee gaan.

Kan je sokken op 30 graden wassen?

Let op de temperatuur bij het wassen van je sokken Over het algemeen geldt dat je sokken op maximaal 40 graden moet wassen. Dat geldt ook voor Happy Socks en naadloze sokken. Wollen sokken daarentegen kun je beter op maximaal 30 graden wassen, anders krimpen ze.

Hoe vaak Wandelsokken wassen?

Je hoeft je wandelsokken ook echt niet naar iedere korte wandeling te wassen. Merino wol is zelfreinigend en gaat niet snel stinken. Wanneer je een korte wandeling hebt gemaakt, kan je ze ook even uithangen. Zo kun je dezelfde sokken ook prima twee keer dragen.

Wat zijn Wandelsokken?

Dit is een technisch materiaal wat ervoor zorgt dat de sokken ademend zijn. Dit materiaal zorgt ervoor dat je warme voeten krijgt als het koud is en als je in warm weer gaat wandelen je voeten koel blijven. Wandel compressiesokken zorgen ervoor dat tijdens het wandelen de bloedtoevoer van je benen goed geregeld wordt.

Waarom Merino wol sokken?

Anders dan gewoon wol, jeukt merino wol niet dankzij een hogere dichtheid. Bovendien voelt het veel zachter aan waardoor je irritatie aan de huid voorkomt. Dit komt omdat merino wol een hogere dichtheid heeft dan gewone wol. Dit maakt merino wollen sokken zo heerlijk zacht.

Waarom bestaan sokken?

Een sok is een kledingstuk dat aan de voeten gedragen wordt. Voeten hebben veel zweetklieren en sokken helpen dit zweet op te vangen, verder dient deze tegen de kou en als bescherming voor de voet.

Wat is het verschil tussen TK2 en TK5?

De Falke TK5 wandelsokken zijn speciaal ontwikkeld voor korte wandelingen over vlak terrein. Deze sokken zijn licht gevoerd en gemaakt van een mengsel van wol. Ze zijn aanzienlijk dunner dan de TK2 en zijn op de teen en hiel extra gevoerd, waardoor er geen wrijving ontstaat en de kans op blaren klein is.