Waarom vind je techniek leuk?

Waarom vind je techniek leuk?

Door jouw werk worden dingen gebouwd, verbeterd of hersteld. Het werk vraagt ook om creativiteit, het oplossen van problemen en steeds weer nieuwe technologieën toepassen. Dat maakt het werk afwisselend. Ook omdat je met een opleiding in de techniek veel verschillende richtingen op kunt.

Is techniek iets voor mij?

Het voordeel van het werken in de technische branche is dat er een groot toekomstperspectief inzit. De werkgelegenheid in de technische branche is de afgelopen drie jaar flink gestegen en blijft maar doorgroeien! Als je je technische opleiding hebt afgerond, ben je dus ook vrijwel zeker van een plek in de arbeidsmarkt.

Wat kan je allemaal doen in de techniek?

Er zijn heel veel beroepen waarin techniek een belangrijke rol speelt. Beroepen zoals computerprogrammeur, scheepswerktuigkundige of fietsenmaker. En er zijn veel meer beroepen waarbij techniek heel belangrijk is. Denk maar aan verpleger op een intensive care of hartchirurg.

Welk technisch beroep past bij mij?

Benieuwd welke technische beroepen (en opleidingen) passen bij jouw persoonlijkheid? De Online Beroepenrichter voor de techniek helpt jou dit uit te vinden Nadat je de 16 vragen hebt ingevuld, klik je op “geef de uitslag”. De uitslag geeft weer welke beroepsrichting het beste bij jou past.

Waarom is er techniek?

We komen techniek tegen in: Allerlei voorwerpen, meubels, apparaten; constructies door mensen uitgevonden en gemaakt. Toepassingen en combinaties van (nieuwe) wetenschappelijke kennis (wetten in de natuur) ten behoeve van oplossingen en praktische doeleinden.

Waarom werken in de installatietechniek?

Kortom, een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden, uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden, bijdragen aan een duurzame toekomst en meewerken aan unieke projecten; genoeg goede redenen dus om je te oriënteren op een baan in de installatietechniek bij A. de Jong Groep.

Waar staat techniek voor?

Techniek komt van het Griekse woord technè dat kunst betekent. Een vakman kan een bepaalde techniek ‘als methode’ beheersen. Dit is dan een, door veelvuldige oefening, verkregen vakkundige, gestructureerde manier van handelen.

Wat houd de sector techniek in?

Het gedeelte van de onderneming dat is belast met de ontwikkelings- en productiewerkzaamheden.