Waarom stinkt beddengoed?

Waarom stinkt beddengoed?

Wist je dat slapen een stuk makkelijker gaat in een kamer die schoon en fris ruikt. Hoewel dat in de slaapkamer niet altijd even makkelijk is, is er wel voldoende dat je er zelf aan kunt doen. ’s Nachts ben je vaak licht aan het transpireren en beweeg je veel. Je beddengoed kan daardoor muf gaan ruiken.

Hoe bed reinigen?

  1. 8 tips voor het reinigen van je matras.
  2. Luchten en omkeren van je matras.
  3. Wacht met het opmaken van je bed.
  4. Gebruik een stofzuiger en tapijtreiniger.
  5. Gebruik een topmatras.
  6. Matrashoes wassen.
  7. Speciale reinigingsmiddelen voor het verwijderen van vlekken.
  8. Desinfecteer het matras met stoom.

Wat is de beste manier om urine uit een matras te krijgen?

Sprenkel zuiveringszout (natriumbicarbonaat) op de urine in het matras om het zoveel mogelijk te absorberen. Meng een oplossing van waspoeder en water, en spray dit over alle vlekken. Je kunt ook gelijke eenheden water en azijn gebruiken. Laat de oplossing 5 tot 10 minuten op de vlek zitten.

Hoe krijg je muffe geur uit beddengoed?

Vieze geur verwijderen Dan kun je voortaan een kopje witte azijn in de trommel van de wasmachine doen, samen met je wasgoed. Azijn werkt ideaal qua deodoriseren. Ook is het altijd goed voor je kleding om ze buiten te laten drogen.

Hoe krijg je muffe geur uit dekbed?

Haal wekelijks je overtrek van je dekbed en hang het dekbed lekker buiten te luchten. Het liefst in de frisse ochtendlucht. Je hoeft niet je dekbed de hele dag buiten te hangen uit het raam of aan de waslijn. Een paar uurtjes is voldoende.

Hoe krijg je een Plasgeur uit je matras?

Urinevlekken verwijderen

  1. Strooi baksoda over de matras en laat dit 4 uur intrekken. De baksoda zal de urine opnemen. Na 4 uur stofzuig je de matras zodat alle baksoda weg is.
  2. Dep de matras zo droog mogelijk. Maak daarna een sopje met biologisch wasmiddel (Biotex) en dep de urinevlek hiermee.