Waarom Onttrekkingsbloeding?

Waarom Onttrekkingsbloeding?

Tijdens de 6 of 7 dagen dat je stopt met de pil is er geen opname van deze hormonen en zal het beetje baarmoederslijmvlies dat opgebouwd werd, opnieuw worden afgebroken. Dat veroorzaakt een beetje bloedverlies, maar minder dan bij een natuurlijke menstruatie. In medische termen heet dat een onttrekkingsbloeding.

Waarom stopweek pil kerk?

De meeste van die medicijnen hebben nu nog een stopweek. Die kwam er indertijd door het verzet van de katholieke kerk, die anticonceptie als een zonde beschouwt. Om de kerk te paaien, liet men de pil zo getrouw mogelijk de natuurlijke cyclus volgen.

Wat als je de pil doorpakt?

Studies die het klassieke schema met de alternatieve schema’s vergelijken, vinden geen extra risico’s als je de pilvrije week inkort of de pil doorneemt (2). Er zijn ook geen negatieve effecten op de suikerwaarden, bloeddruk en bloedstolling.

Kan je zwanger worden in je stopweek Als je nog niet ongesteld bent?

Wanneer er geen eisprong plaatsvindt, kun je feitelijk dus ook niet meer ongesteld worden. Wel krijg je in het geval van een stopweek, zoals bij de anticonceptiepil, te maken met wat bloedverlies. Dat voelt en ziet eruit als een menstruatie, maar dat is het eigenlijk dus niet.

Hoe lang mag je de pil doornemen?

Conclusie. Je mag de pil (of pleister of vaginale ring) gewoon doornemen zonder hormoonvrije periode. Voor sommige vrouwen met ernstige menstruatiegebonden klachten kan dit een hele opluchting zijn. De maandelijkse bloeding in de pilvrije week is niet nodig om gezond te blijven.

Hoeveel keer kan je de pil doornemen?

Als je de pil doorneemt, las je best elke drie maanden een stopweek van maximum 7 dagen in. Als je de pil langer dan 3 maanden wil doornemen, overleg dit dan eerst met je arts: niet elke pil is hiervoor immers geschikt. Je last ook best een stopweek in van maximum 7 dagen als je een doorbraakbloeding krijgt.