Waarom latex vrije condoom?

Waarom latex vrije condoom?

Deze condooms zijn niet gemaakt van natuurlijk rubber latex en bevatten niet de latex eiwitten waar sommigen op reageren. Daardoor zijn ze geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor natuurlijk latex of een bestanddeel daarvan.

Hoe herken je latex allergie?

Hoe kun je het herkennen? De allergische reactie wordt uitgelokt door direct contact met latex op de huid of slijmvliezen. De meest voorkomende symptomen zijn jeuk, handeczeem, tranende ogen, waterige neusloop en kortademigheid. Een levensbedreigende situatie is mogelijk, maar zeldzaam.

Wat is latexvrij?

Een latex vrij dieet is een voedingspatroon waarbij alle levensmiddelen die latex bevatten worden weggelaten. Vooral noten en zaden hebben een hoog latexgehalte. Een latex allergie komt vooral voor bij mensen die met latex handschoenen hebben gewerkt zoals verpleegsters en tandartsen.

Wat kan je doen tegen latex allergie?

Wat je bij dit type latexallergie vooral kan doen is contact en inademing zoveel mogelijk proberen te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan contact met latex handschoenen, zoals bij de tandarts. Ook andere producten waar latex in voorkomt moeten zoveel mogelijk worden vermeden.

Waarom latex vrij?

Als iemand met een latex allergie van type 1 in contact komt met het materiaal, kan dat onmiddellijk een ernstige allergische reactie veroorzaken, van contact-urticaria (plaatselijke zwelling en roodheid die lijkt op een reactie op een bijensteek) en extreme jeuk tot astma-achtige symptomen, een strak gevoel op de …

Hoe moet je een vrouwencondoom gebruiken?

De naam zegt het al: een vrouwencondoom is een condoom, maar dan voor de vrouw. Het vrouwencondoom ziet eruit als een zakje met twee buigzame ringen van rubber aan de uiteindes en wordt in de vagina geplaatst. Het voorbehoedmiddel vangt sperma op en beschermt zo tegen zowel zwangerschap als soa’s.