Waarom is uw paspoort ongeldig?

Waarom is uw paspoort ongeldig?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw paspoort of identiteitskaart ongeldig wordt. Bijvoorbeeld als u uw paspoort beschadigt. Of als u uw naam of uw geslacht verandert. In dat laatste geval krijgt u hierover bericht van uw gemeente. Ook kan de gemeente u een paspoort weigeren.

Kan je paspoort kwijt geraakt worden?

Paspoort kwijt: verklaring van vermissing of aangifte. Als je je paspoort kwijt bent geraakt wil je niet dat de vinder er misbruik van maakt. Alleen om die reden al is het belangrijk niet te wachten maar direct te handelen en een verklaring van vermissing af te leggen bij de gemeente waar je ingeschreven staat.

Wanneer moet je je paspoort verlengen?

Op tijd je paspoort verlengen Op dit moment is elk paspoort nog 5 jaar geldig. Er liggen plannen bij de overheid om dit te verlengen tot 10 jaar, maar op dit moment is dat nog niet zeker. Dus elke 5 jaar moet je je paspoort verlengen.

Kan je je paspoort kwijt in het buitenland?

Raak je je paspoort kwijt in het buitenland dan dien je aangifte te doen bij de lokale politie. Via het consulaat of de ambassade kun je vervolgens een tijdelijk paspoort, noodpaspoort of laissez-passer aanvragen. Vaak is het verplicht om dan daarna ook in Nederland aangifte te doen bij de politie, alvorens je een nieuw paspoort kunt aanvragen.

Wat is het paspoort en de identiteitskaart?

Met het paspoort en de identiteitskaart (ID-kaart) kunt u zich identificeren en reizen. Het Nederlandse paspoort bevat vingerafdrukken in een chip.

Wat kan een defect paspoort opleveren?

Defect paspoort. Een defect of beschadigd paspoort kan problemen aan de grens of luchthaven opleveren. Gelieve daarom zorg te dragen voor uw paspoort, en b.v. plooien en kreuken (b.v. door in broekzak) te voorkomen. Dit kan de chip in het paspoort onbruikbaar maken.

Wanneer mag uw paspoort verloren of gestolen worden?

Uw paspoort mag in de laatste 5 jaar niet meer dan 1 keer verloren of gestolen zijn. U mag niet het voorwerp zijn van een gerechtelijke, politionele of administratieve maatregel die de onvoorwaardelijke uitreiking van een nieuw paspoort verhindert.

Wat is een Belgisch paspoort?

Een Belgisch paspoort is een document om uw identiteit te bewijzen in de landen waarvoor de Belgische identiteitskaart (eID) niet volstaat. Ook kinderen jonger dan 12 jaar hebben meestal een paspoort nodig. Met een paspoort kunt u naar alle landen ter wereld reizen, desnoods aangevuld met de vereiste visa.