Waarom is het Verdrag van Schengen belangrijk?
Het Akkoord van Schengen heeft tot doel de geleidelijke afschaffing van controles aan de gemeenschappelijke grenzen tussen de 26 deelnemende landen.
Welke landen hebben het Verdrag van Schengen ondertekend?
België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje, Italië, Oostenrijk, Griekenland, Denemarken, Finland, Zweden, Estland, Letland, Litouwen, Slowakije, Hongarije, Polen, Tsjechië, Slovenië en Malta zijn deelnemer van het verdrag van Schengen.
Welke landen hebben het Schengen verdrag getekend?
Momenteel bestaat het Schengengebied uit 26 Europese landen, waarvan 22 EU‑lidstaten: België, Tsjechië, Denemarken, Duits‑ land, Estland, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Italië, Letland, Li‑ touwen, Luxemburg, Hongarije, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Finland en Zweden.
Welke landen maken deel uit van de Schengenzone?
Van de EU-landen maken Roemenië, Bulgarije en Kroatië nog geen deel uit van de Schengenzone; voor Cyprus is het verdrag nog niet in werking getreden. Ook vier landen die geen lid zijn van de Europese Unie, maken wel deel uit van het Schengengebied: Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein.
Wat is het Schengengebied?
Het Schengengebied is een samenwerking van 26 Europese lidstaten met een gemeenschappelijk grens- en visumbeleid, deze landen noemen we Schengenlanden.
Welke EU-landen horen niet bij het Schengengebied?
Welke EU-landen zijn geen Schengenlanden. Deze EU-landen horen hier niet bij het Schengengebied: Bulgarije; Cyprus; Ierland; Kroatië;
Wat is de Schengenruimte?
De Schengenruimte is geleidelijk uitgebreid en omvat nu 22 EU-lidstaten plus IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein. De overeenkomst maakt sinds de inwerkingtreding van het Verdrag van Amsterdam integraal deel uit van de EU-verdragen.