Waarom is het stuur van een racefiets zo laag?

Waarom is het stuur van een racefiets zo laag?

Wanneer je merkt dat je polsen naar buiten knikken kun je een smaller stuur kopen. Hierdoor positioneer je je armen recht ten opzichte van de beugel/remgrepen, waardoor de druk op je handen afneemt.

Wat is een Bikefitting?

Bij een bikefitting wordt er gekeken naar de beste positie voor jou op de fiets. Iedereen heeft een eigen lichaamshouding en op een fiets is dit niet anders. Je hebt een persoonlijke fietspositie die natuurlijk aanvoelt. De ideale fietspositie is afhankelijk van het type fietser dat je bent.

Wat is Shimano versnelling?

De Shimano Deore is een betrouwbare en fijne versnellingsgroep voor licht gevorderde mountainbikers. Met deze schakelset heeft u een bereik van 3×10 of een 2×11 versnellingen. Het schakelen gaat vlot en de onderdelen zijn duurzaam.

Waarom fiets mijn fiets zo zwaar?

Zet het zadel op de goede hoogte. Als je zadel te laag staat, trapt de fiets veel zwaarder. Je hebt hem op de juiste hoogte staan, als je been licht gebogen is als de trapper op zijn laagst staat (hoeveel dat aan Watt kost, kan TestKees helaas niet meten).

Kan stuur racefiets hoger?

Het aantal ringen hangt af van hoe hoog of laag je jouw stuur wilt hebben. Zet er alleen niet te veel spacers op want dan is je stuurbuis niet meer sterk genoeg. Een vuistregel: niet méér hoogte aan spacers dan je stuurbuis dik is. Dat is pakweg 30 millimeter.

Hoe stuur vasthouden racefiets?

Wanneer je je bovenlichaam of lichaamszwaartepunt wilt verlagen, is het C-vormige lagere gedeelte van je stuur – genaamd de “beugel” – er voor je. Plaats je handen zeker in de beugel tijdens een afdaling. Maar ook in groepsverband met hoge snelheid is ‘in de beugel’ een veiliger en stabielere houding.

Is Bikefitting nodig?

Bikefitting is een uitgebreide fietsmeting die ervoor zorgt dat je optimaal op je racefiets komt te zitten. Hierdoor vermindert de kans op blessures. Het is voor elke wielrenner dus aan te raden om een Bikefitting te doen.

Wat is een freewheel?

(het; -s) – wieltje op de naaf van de achteras van een fiets waardoor het achterwiel kan doorlopen zonder dat de trappers meegaan, syn. vrijloopnaaf, vrij wiel 3C van Eng. free (vrij) + wheel (wiel).

Hoe hoog kan fietsstuur?

Daarbij kan de vuistregel worden aangehouden dat het stuur zich in elk geval minimaal vier centimeter hoger moet bevinden dan het zadel. De meeste mensen vinden het comfortabel fietsen als de stuurhoogte zich net boven het zadelniveau bevindt.