Waar serveer je mosselen mee?

Waar serveer je mosselen mee?

Serveer de mosselen bij de sla, friet en saus.

Wat drinken bij mosselen?

Voor klassieke mosselen is een droge witte wijn met wat meer zuren een perfecte wijn om mosselen bij te eten. Ook kun je kijken naar een wijn waarvan de druiven dicht bij zee groeien. Deze wijnen hebben soms een extra ziltige smaak in de wijn. Dat maakt de wijn & spijscombinatie met mosselen extra lekker!

Wat eet je na mosselen?

Hoeveel mosselen per persoon? Als hoofdgerecht reken je ongeveer 1 kg mosselen per persoon. Serveer je er ook nog frieten, een pasta of extra veel groenten bij dan volstaat ½ kilo ook.

Wat voor wijn drink je bij mosselen?

Veelal kiest men een wijn van het droge type, met wat fruitigheid en wellicht wat mineraliteit. Elzasser (Franse) wijnen zoals die van Domaine René Muré zijn een prima keuze te denken valt daarbij aan een mooie Riesling, Pinot Gris en Pinot Blanc.

Welke wijn voor bij mosselen?

Bij deze klassieke bereidingen, hoef je geen complexe wijn te serveren. Kunst is de ziltige smaak van de mosselen te combineren met een eenvoudige wijn met een hoog zuurgehalte. De druivensoorten die zorgen voor een hoog zuurgehalte zijn: Sauvignon Blanc, Muscadet, Verdicchio, Riesling, Verdejo en Albariño.

Hoe snel word je ziek van mosselen?

Maar dan, een half uur na het eten komt het: je begint te zweten, wordt misselijk en moet overgeven. Drie dagen lang voel je je ontzettend beroerd – dat was dus een ‘verkeerde’ mossel.

Is gebakken mosselen gezond?

Mosselen bevatten veel eiwitten en zijn koolhydraatarm. Ze bevatten ook weinig vetten en vooral onverzadigde vetten, die zijn gezonder dan verzadigde vetten en dragen minder bij tot je cholesterolgehalte. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor, jodium, ijzer en vitaminen.

Hoeveel mosselen eet je per persoon?

Doorgaans zit in 1 kilogram mosselen ongeveer 250 g mosselvlees. Wij hanteren deze stelregel: voorzie gemiddeld 1 kg mosselen per persoon. Afhankelijk van je bijgerechten zou dat voldoende moeten zijn.

Hoe moet je mosselen bereiden?

Doe de mosselen in een vergiet in je gootsteen en laat koud stromend water erover lopen. Gebruik je beide handen om ze schoon te spoelen of gebruik een schone borstel. Het is belangrijk dat je de mosselen stuk voor stuk nakijkt. Als een schelp kapot is, gooi deze mossel dan gelijk weg!